Tânăra care şi-a aruncat pruncul într-un canal, condamnată de judecători! Ce pedeapsă a primit!

Judecătorii Tribunalului Botoşani au finalizat un dosar de omor într-un timp record. Tânăra care şi-a ucis bebeluşul în toamna anului trecut, aruncându-l într-un canal la câteva zile după naştere, a fost condamnată la primul termen de judecată. 

Tânăra care şi-a aruncat pruncul într-un canal, condamnată de judecători! Ce pedeapsă a primit!

Gabriela Boghian, în vârstă de 21 de ani, a primit o pedeapsă de 16 ani de închisoare cu executare pentru omor asupra unui membru al familiei.

Tânăra mai are interzise drepturile de a alege şi a fi ales pe o perioadă de cinci ani. 

"Menţine arestarea preventivă a inculpatei şi deduce din pedeapsa principală durata reţinerii din intervalul 26 septembrie – 27 septembrie 2017 şi durata arestării preventive de la 29 septembrie 2017 la zi. Constată că în cauză nu s-a formulat constituire de parte civilă. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. 4 alin. 1 lit. din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpată, urmând ca aceasta să fie informată că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Obligă inculpata să plătească statului suma de 2800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare", se arată în decizia instanţei.

Sentinţa nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Trupul bebeluşului a fost găsit de poliţişti într-un canal colector, în urma mărturiei unui taximetrist care a transportat-o pe Gabriela Boghian în zona Cimitirului Pacea imediat după externarea din Maternitate.

După o graviditate ascunsă, tânăra a născut pe 13 septembrie în Maternitatea botoşăneană un băieţel de 3.250 de grame, fiind externată patru zile mai târziu. A plecat din Maternitate cu bebeluşul, cu un taxi, a cerut să fie dusă la adresa gazdei, unde a lăsat un bagaj, în tot acest timp copilaşul fiind lăsat în maşina taximetristului.

Ulterior a cerut să fie lăsată undeva în zona Cimitirului Pacea. Le-a spus anchetatorilor că, după ce a coborât din maşină, s-a mai plimbat prin zonă, cu bebeluşul în braţe.

Potrivit procurorilor, fata a decis să suprime viaţa copilului, fapt pentru care l-a introdus într-o sacoşă din plastic, apoi în una din material textil, pe care a aruncat-o într-un canal colector. La audieri le-a spus anchetatorilor că a recurs la acest gest pentru că nu era pregătită să fie mamă. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
599

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
126

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
80

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...