Tânăr trimis la reeducare după ce a fost prins cu substanţe interzise
BOTOSANI

Jandarmii l-au prins, judecătorii l-au trimis la educare! Asta a păţit un tinerel prins că avea substanţe psihotrope asupra sa.

Tânăr trimis la reeducare după ce a fost prins cu substanţe interzise

S-a întâmplat în aprilie anul trecut, atunci când unui echipaj de jandarmi aflat în patrulare în zona Zorilor i-a atras atenţia un tânăr cu un comportament suspect. Tânărul a fost identificat ca fiind Alexandru B., iar când a fost întrebat dacă deţine substanţe interzise, tânărul a negat.

Ulterior, la percheziţia corporală, jandarmii i-au găsit prin buzunare o ţigară confecţionată de mână şi o folie de staniol pe care erau încă urme de substanţă vegetală precum şi o tabletă din clasa benzodiazepinelor. Luat la bani mărunţi, tânărul a recunoscut că este consumator de etnobotanice de aproximativ un an, deoarece se simte euforic atunci când se află sub influenţa lor, iar ţigareta şi folia de staniol le avea de la un amic, împreună cu care mai fuma astfel de substanţe.

Anchetatorii DIICOT au încercat să dovedească susţinerile tânărului, însă au ajuns la concluzia că de fapt urmele vegetale proveneau din flora spontană. Cât despre pastila pe care o deţinea asupra sa, tânărul a explicat că o avea de la un cadru didactic, care i-o dăduse pentru a se putea odihni- potrivit declaraţiilor tânărului, cadrul didactic observase că la ore era foarte obosit şi neatent.

Cu dosarul pe masă, judecătorii Tribunalului Botoşani l-au obligat pe tânăr să urmeze o măsură educativă neprivativă de libertate a stagiului de formare civică timp de patru luni, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Botoşani. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea şi distrugerea cantităţilor de droguri rămase după efectuarea determinărilor fizico-chimice. Sentinţa nu este definitivă însă, putând fi atacată cu apel.

 

Spune-ne opinia ta