Siguranţa unui botoşănean şi a familiei sale, la mâna judecătorilor

Instanţa este chemată să dispună protecţia unei persoane cu probleme, dar şi a familiei sale, deoarece acţiunile sale sunt de natură să-i pună viaţa în pericol.

Siguranţa unui botoşănean şi a familiei sale, la mâna judecătorilor

Povestea e cam aşa: un bărbat din comuna Suharău, cu probleme de sănătate psihică, a fost cercetat de anchetatori după un incident în familie. După multiple internări în Secţia de Psihiatrie, bărbatul a revenit în casa în care locuieşte împreună cu fratele său. Într-o zi a vrut să facă focul în soba din camera pe care o ocupă, dar flăcările erau mari şi puneau în pericol casa. Fratele său a încercat să-i atragă atenţia şi să mai domolească flăcările, dar a fost luat la bătaie.

A fost nevoie de intervenţia oamenilor legii să-i despartă, astfel că pe masa procurorilor a ajuns dosarul ce privea acuze de violenţă în familie. "A fost întocmit un dosar penal pentru violenţă în familie, iar bărbatul, care avea mai multe internări, a fost expertizat medico-legal stabilindu-se că nu are discernământ. Dosarul a fost clasat, dar s-a considerat că bărbatul prezintă pericol public", spune procurorul Valeriu Chihaia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Ca atare, anchetatorii au cerut instanţei să dispună măsura internării medicale în scop provizoriu. Judecătorii urmează să ia o decizie în acest sens.

 

Spune-ne opinia ta