S-a urcat băut la volan şi fără permis de conducere. S-a răsturnat cu maşina şi a ajuns să fie condamnat

Un tânăr, de 29 de ani, a avut parte de o aventură pe şosea, după ce s-a urcat băut la volanul unui autoturism şi fără a deţine permis de conducere. 

S-a urcat băut la volan şi fără permis de conducere. S-a răsturnat cu maşina şi a ajuns să fie condamnat

 foto generic  

Incidentul a avut loc în urmă cu doi ani când I.E., de 29 de ani, s-a urcat la volanul unui Fiat Punto şi se îndrepta dinspre Dorohoi spre Botoşani. În localitatea Văculeşti a pierdut controlul volanului, s-a răsturnat în aer cu maşina şi a aterizat pe roţi în mijlocul drumului.

Era singur în maşină şi poliţiştii l-au supus testării toxicologice reieşind o alcoolemie de 1,55 g la mie. În timpul accidentului s-a rănit fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis cu excoriaţii, plăgi tăiate regiune occipitală şi plagă pumn stâng. 

A fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În timpul procesului inculpatul şi-a recunoscut fapta şi şi-a însumat întreg probatoriu întocmit de anchetatori. 

Judecătorii l-au condamnat la o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare cu suspendare. Pe timpul supravegherii instanţa a stabilit mai multe obligaţii. 

"Inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă;să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul are obligația să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate apreciat ca adecvat de către Serviciul de probațiune Botoşani. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria municipiului Botoşani sau la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoşani", se arată în motivarea instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
321

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5524

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
220

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...