Primar botoşănean condamnat pentru infracţiuni de contrabandă!

Doi ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea drepturilor civile: cu asta s-a ales un primar din judeţ, în urma unei decizii a Tribunalului Suceava!

Primar botoşănean condamnat pentru infracţiuni de contrabandă!

Este vorba de primarul comunei Stăuceni, Relu Valentin Burlacu, trimis în judecată în vara lui 2015, alături de 36 de persoane, într-un mega- dosar instrumentat de DIICOT.

Acum, însă, Tribunalul Suceava a dat sentinţa în dosar, iar în ce-l priveşte pe Relu Burlacu, decizia instanţei arată că primarul de Stăuceni a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă. În plus, lui Relu Valentin Burlacu i se interzic dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsă accesorie.

Sentinţa poate fi atacată la instanţa superioară, însă în cazul în care va rămâne definitivă, primarul de Stăuceni îşi va pierde mandatul abia câştigat în 2016. Relu Valentin Burlacu nu a putut fi contactat.

Conform anchetei procurorilor DIICOT Suceava, liderul grupării era Paul Iova, zis "Ion Petrişor", cunoscut pentru că organiza la nivel naţional concursul "Miss Piranda".

"Grupările de criminalitate organizată specializate în contrabanda cu ţigarete se circumscriu, pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani, prin componenta transnaţională, cu segmente bine structurate din fostul spaţiu sovietic, pe latura de furnizare şi trecere frauduloasă a frontierei de stat în legătură cu segmente bine structurate de pe teritoriul naţional, pe latura de recepţie sau preluare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat. Pe acest palier, elementele de coeziune sunt date de importantele beneficii materiale rezultate, iar ca element specific, de lipsa barierei de comunicare, persoanele implicate fiind cunoscătoare deopotrivă a limbilor române şi ucrainene", se arată în rechizitoriul DIICOT.

Procurorii au descris în rechizitoriu peste 60 de acte materiale, fapte de contrabandă probate prin interceptări şi alte mijloace de probă, primele informații despre rețea fiind adunate de anchetatori încă din anul 2010. Valoarea prejudiciului estimat în acest dosar se ridică la peste 6 milioane de lei.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici, chiar după alegerile locale în care Burlacu a fost ales primar al Stăuceniului.

Primarul nou ales al unei comune botoșănene, judecat într-un mega dosar instrumentat de DIICOT! "Am intrat în grupare nevinovat..."

 

Spune-ne opinia ta