Ministrul Justitiei sustine ca politicienii nu vor beneficia de gratiere

Ministrul Justitiei sustine ca politicienii nu vor beneficia de gratiere

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a spus luni ca niciun politician nu va beneficia de gratiere. Declaratia sa a fost facuta la cea de-a doua runda de discutii a dezbaterii publice organizate de Ministerul Justitiei pe tema celor doua proiecte de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale.

Ministrul Justitiei le-a spus participantilor la discutii ca oamenii care au gresit trebuie sa isi ispaseasca pedepsele, dar in demnitate.

"Este un moment pentru a ne putea asuma aceste acte normative", a afirmat Iordache.

"Urgenta pentru tara nu este sa eliberam puscariasii. Sunteti ministrul Justitiei. Acum faceti istorie. Daca treceti ordonantele faceti o mare rusine justitiei romane. Toate ordoanantele sunt cu dedicatie pentru toti oamenii politici care sunt infractori. Trebuie sa nu gresiti. Dragnea si Tariceanu au gresit. Ceilalti politicieni care sunt penali nu au ce cauta in viata poporului roman. Sunteti intr-o functie istorica. Va rog din suflet, tineti cu poporul. Presedintele Romaniei are drept de gratiere. Presedintele este alesul a 8 milioane de romani. Vom face manifestatii si ajungem pana acolo cand veti cere singuri alegeri anticipate", i-a spus ministrului unul dintre participantii la dezbatere.

Un alt participant la dezbatere, Daniel Stanculescu, l-a intrebat pe ministru daca de gratiere va beneficia vreun om politic.

"Nu", a raspuns Iordache.

Intrebat de una dintre persoanele care au participat la dezbaterea publica a celor doua OUG daca de acestea vor beneficia fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu, toti acuzati in dosarul Mineriadei, ministrul Justitiei a raspuns: "Nu".

Un alt participant la dezbatere l-a intrebat pe ministrul Justitiei daca presedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi "avantajat" de cele doua ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, raspunsul lui Iordache fiind acelasi: "Nu".

Intrebat daca iese Dan Voiculescu din penitenciar in baza OUG privind gratierea, Iordache a raspuns: "Treceti mai departe".

Un alt participant la dezbatere i-a spus ministrului Justitiei ca nu trebuie sa subestimeze gandirea celor care ies in strada, pentru ca acestia protesteaza intrucat nu pot sa inteleaga cum infractiunile comune sunt puse pe acelasi palier cu "infractiunile gulerelor albe".

Ulterior, in conferinta de presa, Iordache a intarit cele spuse in cadrul dezbaterii. "Actele normative nu vizeaza persoane sau politicieni", a sustinut el, la insistentele jurnalitilor prezenti.

Peste o suta de oameni au participat, marti, la dezbaterea publica, ministrul Justitiei spunand in deschiderea dezbaterii ca de gratiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidivisitii si cei acuzati de fapte de coruptie. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...