DNA a atacat decizia ICCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea. Procurorii cer o pedeapsa mai mare!

Procurorii DNA cer majorarea pedepsei de trei ani si jumatate de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu si condamnare si pentru a doua acuzatie, cea de instigare la fals intelectual, pentru care Liviu Dragnea a fost achitat.

DNA a atacat decizia ICCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea. Procurorii cer o pedeapsa mai mare!

Procurorii DNA au atacat decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Teleorman, prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, cerand majorarea pedepsei pentru liderul PSD, potrivit Digi 24.

Procurorii DNA care au atacat decizia instantei supreme cer majorarea pedepsei de trei ani si jumatate de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu si condamnare si pentru a doua acuzatie, cea de instigare la fals intelectual, pentru care Liviu Dragnea a fost achitat.

Urmeaza, cel mai probabil, ca si avocatii lui Liviu Dragnea si ai celorlalti inculpati din dosar sa faca la randul lor apel.

Primul termen al apelului va fi stabilit, cel mai devreme, in aceasta toamna, in functie si de momentul in care magistratii de la ICCJ vor veni cu motivarea din dosar.

In 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, pentru instigare la abuz in serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Procurorii DNA cerusera o pedeapsa de sapte ani si jumatate de inchisoare pentru Liviu Dragnea.

Ceilalti inculpati in acest dosar au primit inchisoare cu suspendare, cu exceptia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnata la trei ani si sapte luni de inchisoare cu executare. In cazul fostei sotii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, se constata incetarea procesului penal si se aplica o amenda administrativa de 1.000 de lei. Decizia instantei supreme nu este definitiva, putand fi atacata la completul de cinci judecatori.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...