Dragnea spune că suspendarea lui Iohannis se decide luni

Liviu Dragnea a anuntat ca luni se va decide in coalitie daca vor merge pe varianta suspendarii presedintelui Klaus Iohannis. Seful PSD a sustinut, joi, ca, din punctul lui de vedere, suspendarea "trebuie sa fie o optiune serioasa".

Dragnea spune că suspendarea lui Iohannis se decide luni

Anuntul a fost facut la Palatul Parlamentului, dupa ce presedintele Camerei Deputatilor a fost intrebat de jurnalisti de ce nici el, nici presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu au participat la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul director al SIE, Gabriel Vlase.

"Nu am acceptat invitatia nici eu, nici dl Tariceanu. Nu aveam de ce sa merg acolo, sa raspund la invitatia unui presedinte care nu respecta Constitutia, care ataca permanent partidul pe care il conduc, care blocheaza activitatea Parlamentului. Nu simtim dorinta de colaborare instititutionala", a spus Liviu Dragnea, citat de ziare.com.

Liderul PSD l-a mai acuzat pe presedintele Klaus Iohannis ca "gireaza plangeri de inalta tradare", dar si ca "ii cere premierului sa isi dea demisia" si, mai mult, "merge la discutii despre programul financiar multianual si nu discuta nici cu premierul, nici cu Parlamentul", prin urmare "premierul nu stie niciodata ce angajamente verbale face in numele statului roman" presedintele Iohannis.

"De ce sa mergem acolo, sa fim parte dintr-o poza (...)? Aici trebuia sa depuna juramantul, acesta este forul suprem al acestei tari", a subliniat Liviu Dragnea, referindu-se la Parlament.

Intrebat de jurnalisti despre amanarea revocarii procurorului sef al DNA, Liviu Dragnea a spus ca nu asteapta un raspuns el, personal, dar presedintele Iohannis "trebuie sa ii dea raspuns Constitutiei, o Constitutie de care isi bate joc".

"Nu il intereseaza nici legea, nici Constitutia (...) Spunea ieri despre dictatura majoritatii, asta e abordarea unui dictator! Majoritatea e unul din pilonii democratiei (...) Oamenii voteaza liber o majoritate care sa hotarasca, sa legifereze. Klaus Iohannis e deranjat de majoritate, e exact logica intoarsa a unui dictator - nu conteaza ce vrea majoritatea, conteaza ce vrea unul singur - sa aiba subordonate toate institutiile.

Din punctul meu de vedere, suspendarea presedintelui trebuie sa fie o optiune serioasa! Daca doar stam si ne plangem...", a declarat Liviu Dragnea, intreband retoric daca nu cumva presedintele a trimis consilieri sa ameninte nu doar la CCR, ci si "judecatori de la Inalta Curte", pentru ca "nu poate sa spuna nimeni ca nu e adevarat".

Intrebat de jurnalisti care este opinia partenerului de coalitie, Liviu Dragnea a sustinut: "Si dl Tariceanu a spus ca este de acord si ca trebuie sa analizam foarte serios si luni sa luam o decizie, da sau nu".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
336

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
104

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
315

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...