Aproape şase mii de euro, prejudiciul calculat pentru ornamente auto contrafăcute şi vândute în bazarul din Botoşani!

O grămadă de bani trebuie să plătească un botoşănean pentru că vindea nişte autocolante auto cu marcă înregistrată. Ba mai mult, va da socoteală şi în faţa judecătorilor botoşăneni, pentru că anchetatorii tocmai l-au trimis în judecată.

Aproape şase mii de euro, prejudiciul calculat pentru ornamente auto contrafăcute şi vândute în bazarul din Botoşani!

Cu marca înregistrată nu te joci- este lecţia dură pe care, pe lângă o botoşăneancă ce vindea fesuri cu sigla unor mărci sportive, o învaţă şi un botoşănean ce vindea autocolante.

La un control tematic derulat în bazarul din Botoşani, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit într-un stand 261 ornamente auto cu inscripţiile specifice mărcilor Opel, Volkswagen, Mercedes şi Audi, cu indicii de contrafacere şi pentru care nu existau documente de provenienţă. Mai exact, era vorba de autocolante cu mărcile amintite, o husă şi două şepci cu înscrisul specific mărcii Mercedes.

Mergând pe procedură, anchetatorii i-au contactat pe reprezentanţii titularilor de drepturi ai mărcilor înregistrate Opel, VW şi Mercedes şi Audi. Reprezentanţii Mercedes Benz şi Audi au anunţat că nu se consideră prejudiciaţi, astfel că nici nu au pretenţii materiale de la comercianţii ilegali şi nici nu sunt interesaţi de ancheta procurorilor.

În schimb, reprezentanţii Adam Opel AC au cerut, pentru cele 162 de accesorii auto, daune de 4.860 de euro, din care 1.6120 de euro prejudicii materiale, iar restul- morale. Cei de la Volkswaven Aktiengelellschaft De au considerat că prejucidiul creat lor ar costa cam 1.050 de euro, din care 350 de euro prejudiciu material.

Audiat, vânzătorul de la standul în care au fost descoperite autocolantele a susţinut că el nu ştie care-i originea lor, pentru că el doar le-a primit la vânzare de la patronul lui, respectiv proprietarul standului. Nici acesta din urmă, P.A., nu a putut oferi mai multe detalii, declarând că le-a cumpărat din bazarul Suceava de la un individ ce vorbea cu accent rusesc, contra sumei de 200 de lei, deşi şi-a dat seama că sunt falsificate. Cât despre sumele imputate de reprezentanţii Opel şi Volkswagen, botoşăneanul a fost foarte sincer şi le-a spus anchetatorilor că nu are cum să plătească asemenea sume, pentru că nu le deţine.

Urmează ca judecătorii de la Judecătoria Botoşani să decidă în ce măsură administratorul standului se face vinovat de comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi dacă va plăti prejudiciul calculat.

Despre păţania botoşănencei care vindea căciuliţe cu însemne sportive, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Căciuliţa cu bucluc! O botoşăneancă obligată să plătească mii de euro pentru nişte fesuri!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu iubita!

astăzi, 18:40
3302

Tânărul de 23 de ani, din satul Mănăstireni, comuna Unţeni, a mai ameninţat şi în trecut că îşi va pune capăt zilelor. Luni a avut o nouă ceartă cu iubita sa şi s-a ...

Botoșani Model United Nations: Au început înscrierile pentru ediţia a șasea BTMUN!

astăzi, 18:33
106

Au început înscrierile pentru ediţia a 6-a BTMUN, conferinţa internaţională la care participă şi delegaţii străine. Evenimetul va avea loc între 30 martie - 1 aprilie, dar p&...

Adolescentă din Botoşani, reţinută după un flagrant al poliţiştilor!

astăzi, 15:53
1529

La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Dulcești, judeţul Neamţ, au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 65 ani, din Horia, ar fi fost victima unei ...