Aproape şase mii de euro, prejudiciul calculat pentru ornamente auto contrafăcute şi vândute în bazarul din Botoşani!

O grămadă de bani trebuie să plătească un botoşănean pentru că vindea nişte autocolante auto cu marcă înregistrată. Ba mai mult, va da socoteală şi în faţa judecătorilor botoşăneni, pentru că anchetatorii tocmai l-au trimis în judecată.

Aproape şase mii de euro, prejudiciul calculat pentru ornamente auto contrafăcute şi vândute în bazarul din Botoşani!

Cu marca înregistrată nu te joci- este lecţia dură pe care, pe lângă o botoşăneancă ce vindea fesuri cu sigla unor mărci sportive, o învaţă şi un botoşănean ce vindea autocolante.

La un control tematic derulat în bazarul din Botoşani, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit într-un stand 261 ornamente auto cu inscripţiile specifice mărcilor Opel, Volkswagen, Mercedes şi Audi, cu indicii de contrafacere şi pentru care nu existau documente de provenienţă. Mai exact, era vorba de autocolante cu mărcile amintite, o husă şi două şepci cu înscrisul specific mărcii Mercedes.

Mergând pe procedură, anchetatorii i-au contactat pe reprezentanţii titularilor de drepturi ai mărcilor înregistrate Opel, VW şi Mercedes şi Audi. Reprezentanţii Mercedes Benz şi Audi au anunţat că nu se consideră prejudiciaţi, astfel că nici nu au pretenţii materiale de la comercianţii ilegali şi nici nu sunt interesaţi de ancheta procurorilor.

În schimb, reprezentanţii Adam Opel AC au cerut, pentru cele 162 de accesorii auto, daune de 4.860 de euro, din care 1.6120 de euro prejudicii materiale, iar restul- morale. Cei de la Volkswaven Aktiengelellschaft De au considerat că prejucidiul creat lor ar costa cam 1.050 de euro, din care 350 de euro prejudiciu material.

Audiat, vânzătorul de la standul în care au fost descoperite autocolantele a susţinut că el nu ştie care-i originea lor, pentru că el doar le-a primit la vânzare de la patronul lui, respectiv proprietarul standului. Nici acesta din urmă, P.A., nu a putut oferi mai multe detalii, declarând că le-a cumpărat din bazarul Suceava de la un individ ce vorbea cu accent rusesc, contra sumei de 200 de lei, deşi şi-a dat seama că sunt falsificate. Cât despre sumele imputate de reprezentanţii Opel şi Volkswagen, botoşăneanul a fost foarte sincer şi le-a spus anchetatorilor că nu are cum să plătească asemenea sume, pentru că nu le deţine.

Urmează ca judecătorii de la Judecătoria Botoşani să decidă în ce măsură administratorul standului se face vinovat de comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi dacă va plăti prejudiciul calculat.

Despre păţania botoşănencei care vindea căciuliţe cu însemne sportive, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Căciuliţa cu bucluc! O botoşăneancă obligată să plătească mii de euro pentru nişte fesuri!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
4016

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2350

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
967

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...