Căciuliţa cu bucluc! O botoşăneancă obligată să plătească mii de euro pentru nişte fesuri!

Teribil ghinion a avut o botoşăneancă ce administrează două standuri cu haine în Piaţa Centrală! A fost prinsă vânzând articole de îmbrăcăminte cu emblemă protejată, iar acum este nevoită să caute bani să răscumpere prejudiciul.

Căciuliţa cu bucluc! O botoşăneancă obligată să plătească mii de euro pentru nişte fesuri!

S-a întâmplat anul trecut, atunci când cele două standuri cu haine administrate de botoşăneanca de 62 de ani au fost supuse unui control al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Organizate, ocazie cu care au fost găsite, expuse pentru vânzare, nişte fesuri.

Nu chiar oarecare. 13 fesuri purtau insemnul specific mărcii Nike, 23 de căciuli erau cu însemnul Adidas şi 21 cu însemnul mărcii Puma. Au fost contactaţi reprezentanţii legali, din România, ai celor trei mărci, însă doar unul dintre ei şi-a menţionat pretenţiile legale. Mai exact, reprezentanţii Puma, care au considerat că, dată fiind contrafacerea mărcii, li se cuvine un prejudiciu total de 3.150 de euro, din care 1.050 de euro prejudiciu material şi 2.100 de euro- prejudiciu moral. Reprezentanţii Nike şi Adidas nici nu au vrut să audă de cazul de la Botoşani, considerând că prejudiciul este mult prea redus (estimat la 600 de lei de către Nike) aşa că nu era cazul să se mai cimplice cu proceduri legale.

Botoşăneanca a fost audiată de anchetatori şi a recunoscut că a pus în vânzare fesurile cu mărcile binecunoscute, luate, fără documente, de la o persoană fizică. De asemenea, femeia a susţinut că nu are de unde să plătească atâţia bani pentru prejudiciul calculat de Puma.

Femeia a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”. Urmează ca o instanţă a Judecătoriei Botoşani să dezbată cazul şi să stabilească vinovăţia.

 

Spune-ne opinia ta