VIDEO Sute de oi ucise! Oierul este în stare de șoc: "Tremur tot. Nu știu ce a fost!"

VIDEO Sute de oi ucise! Oierul este în stare de șoc: "Tremur tot. Nu știu ce a fost!"

Scene de coșmar, azi dimineață, în ferma unui crescător de ovine aflat încă în stare de șoc după ce și-a văzut animalele măcelărite. Tragedia s-a întâmplat azi-noapte, iar imaginile groaznice, foto și video, au fapărut pe site-ul publicației locale Pressalert.ro.

Coșmar pentru un cioban din localitatea timișeană Cadăr când s-a dus azi dimineață la saivan. "Când s-a făcut de ziuă, ne-am dus să furajăm animalele. Nu mi-a venit să cred. Erau sute de oi moarte. Și miei. O singură dată am mai avut așa pagubă, dar eram în câmp. Acum, cum era saivan de cărămidă, au îngrămădit oile într-un colț și le-au ucis. Nu au avut pe unde să rupă, să scape. Am găsit o piele. În rest sunt numai animale omorâte. Pe aici prin zonă sunt lupi și șacali. Nu știu ce a fost. Tremur tot", a declarat fermierul Stelian Zeic pentru PRESSALERT.ro.

Fermierul a anunțat autoritățile, la fața locului sosind un reprezentant al Primăriei Tormac și un polițist pentru a vedea ce s-a întâmplat. Urmează să fie convocată o comisie pentru a se stabili măsurile care trebuie luate de urgență în acest caz.
 

“Au fost ucise aproximativ 300 de oi, dintre care 100 de oi mature și 200 de miei. Se aflau într-un saivan închis și în timpul nopții au fost omorâte, noi presupunem că de o haită de șacali sau de lupi. Lupi sigur sunt în zonă, dar și șacali am văzut acum doi ani. Proprietarii nu stau foarte departe, la aproximativ 100 de metri de saivan, mai au și câini, dar nu au sesizat nimic, doar când a fost prea târziu”, a afirmat Ion Lucian Csaki Karol, primarul comunei Tormac.

Potrivit primarului comunei Tormac, la locul incidentului s-au deplasat reprezentanți ai Gărzii Forestiere, ai Agenției de Mediu, dar și polițiști, care fac cercetări pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. În adăpostul atacat de haita de lupi sau de șacali se aflau, în total, aproximativ 400 de miei și în jur de 300 de oi.
 
“Au fost duse animale moarte la Direcția Sanitar-Veterinară pentru a se face constatare, să vedem dacă pot elucida ce fel de animal a fost. Am mai avut astfel de cazuri în trecut, de oi omorâte de animale sălbatice, dar nu în număr atât de mare”, a mai precizat Ion Lucian Csaki Karol.

Sursa foto, video și articol: www.pressalert.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...