La un pas de a provoca o tragedie, după ce a turnat benzină pe foc

La un pas de a provoca o tragedie, după ce a turnat benzină pe foc

Un tânăr de 18 ani, din localitatea Bobulești, orașul Ștefănești, a fost la un pas de a provoca o tragedie, după ce a încercat să întețească focul în sobă cu benzină, marți, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

„În momentul în care aruncat benzina pe jar, s-a aprins și bidonul din care turna. Speriat, a aruncat recipientul în flăcări în cameră și a alergat afară să aducă apă. În urma lui, bunurile din bucătărie și tavanul s-au aprins. Când a realizat că a scăpat focul de sub control, tânărul a solicitat ajutor de la pompieri”, a relatat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al instituției.

La fața locului s-au deplasat atât pompierii militari de la Gărzile de Intervenție din Trușești și Ștefănești, cu două autospeciale cu apă și spumă, cât și pompierii voluntari din oraș.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile din bucătărie și acoperișul casei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte patru camere, dar și la un rastel cu 23 butelii, depozitate la mai puțin de cinci metri de casă. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de două ore. A fost înlăturat și pericolul de explozie, din interiorul casei fiind scoasă o butelie”, a adăugat Lupu.

Pentru evitarea unui astfel de eveniment, IJSU Botoșani recomandă să nu se aprindă focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile precum benzină, gaz sau alte substanțe periculoase și să nu se folosească alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Zeci de noi cazuri COVID confirmate în județ. Incidențele de vineri

astăzi, 12:18
1254

Încă 64 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Coronavirus. 60 de noi infectări raportate în Botoșani. Incidențele de joi

Joi, 14 Ianuarie 2021
901

Încă 60 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Iohannis, despre revenirea studenţilor la cursuri: Decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi (video)

Joi, 14 Ianuarie 2021
419

Decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.„Având în vedere că fiecare un...