Incident care amintește de tragedia din Neamț, petrecut la „Mavromati”

Incident care amintește de tragedia din Neamț, petrecut la „Mavromati”

Un incident care amintește de tragedia din Piatra Neamț s-a petrecut, marți, în Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani. Mai multe cadre medicale și pacienți au trecut prin clipe de panică, după ce a izbucnit un incendiu de proporții minore, într-un salon de pe Secția de Chirurgie.

Aprinderea a fost cauzată de supraîncălzirea unui ventilator. Pacienții din salon au fost evacuați de către medicul de gardă, care a reușit să lichideze flăcările cu ajutorul unui extinctor. Electricitatea a fost sistată local.

„A fost un incendiu de mică intensitate, declanșat prin arderea izolației exterioare a ventilatorului din grupul sanitar de la un salon. În urma incidentului, nu au existat victime nici în rândul pacienților, dar nici în cel al personalului medical. Nu a fost nevoie de acționarea butonului de panică, declanșându-se automat doar sistemul de alertare sonoră și luminoasă. Evenimentul a fost anunțat, conform protocolului, prin centrala telefonică, pentru a fi înregistrat și comunicat personaelor abilitate. De asemenea, a fost anunțat responsabilul de securitate a muncii, care s-a prezentat la fața locului, iar ca măsuri imediate, medicul șef de secție împreună cu asistenta șefă au coordonat personalul însărcinat cu gestionarea evenimentelor adverse. Două cadre medicale au instituit evacuarea urgentă și imediată a pacienților aflați în salon și a bunurilor acestora. Nu s-a impus folosirea hidranților în interior”, a relatat asistentul Ioan Asaftei, reprezentantul SJU.

După câteva zeci de minute, pacienții au fost returnați în salon, iar activitatea obișnuită a fost reluată.

Nu s-a impus solicitarea unui echipaj de pompieri, însă conducerea a dispus verificări.

 

Spune-ne opinia ta