Incendiu de PROPORȚII! Școala din Răchiți, distrusă de flăcări! FOTO, VIDEO

Incendiu de PROPORȚII! Școala din Răchiți, distrusă de flăcări! FOTO, VIDEO

Un puternic incendiu a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în localitatea Răchiți, școala din sat fiind cuprinsă în totalitate de flăcări.

Alarma s-a dat cu puțin înainte de ora 02:30, la fața locului deplasându-se noua autospeciale ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, intervenindu-se inclusiv cu autospeciala pentru intervenții la înălțime.

Până la sosirea pompierilor, cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Răchiți au încercat să stingă incendiul, dar flăcările puternice au cuprins aproape întregul imobilul.

La fața locului a ajuns și primarul comunei Gheorghe Iacob. Această școală a fost de curând reparată și o să vedem ce o să facem cu elevii, probabil îi vom duce la Roșiori. Nu știu de la ce a pornit incendiul, asta vor stabili pompierii, a declarat Gheorghe Iacob.

În ajutor au fost chemate și autospeciale de la detașamentele de pompieri din Dorohoi și Trușești.
Focul a distrus aproape întreg acoperișul școlii, dar și sălile de clasă. Pompierii au reusit sa salveze arhiva scolii, cataloagele elevilor si cateva carti din unele sali de curs. In schimb biblioteca unitatii de invatamant a fost distrusa complet.

​"La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta atat la acoperisul unitatii de invatamant, cat si in salile de clasa. Interventia este ingreunata de cantitatea mare de material combustibil, accesul limitat, dar si de faptul ca incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrati. Se intervine in continuare cu 9 autospeciale cu apa si spuma si 50 de pompieri", a declarat. plt. maj. Dorina Lupu, purtator de cuvant al ISU Botosani.     

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
15

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
180

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
29

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...