Imobilul din Primăverii nu mai poate fi locuit. Bărbatul în stare gravă, internat în Reanimare!

La câteva ore după producerea exploziei din strada Primăverii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit la Instituţia Prefectului.

Imobilul din Primăverii nu mai poate fi locuit. Bărbatul în stare gravă, internat în Reanimare!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

La şedinţa convocată din cauza situaţiei apărute în strada Primăverii şi a consecinţelor exploziei au participat şefii instituţiilor deconcentrate, precum şi şefii Poliţiei, Jandarmeriei, IJSU şi viceprimarii municipiului Botoşani, Cosmin Andrei şi Marian Murariu.

Şeful IJSU, col. Cristian Amarandei, a explicat pe scurt situaţia de fapt.

"Situaţia stă în felul următor: în scara blocului respectiv locuiesc 25 de persoane din care patru au fost victime ale exploziei şi 21 au fost evacuate. A mai fost o victimă care locuieşte la o scară vecină. Cel mai grav este bărbatul în apartamentul căruia a avut loc explozia şi care este în prezent intubat, urmând să fie transferat într-o clinică de specialitate. Celelalte victime au suferit echimoze, escoriaţii la nivelul feţei şi a membrelor, dar sunt în stare stabilă. O singură persoană, de sex feminin, urma să efectueze un examen RMN pentru că acuza dureri la nivelul capului”, a spus col. Cristian Amarandei, şeful IJSU Botoşani.

Potrivit oficialului, niciuna dintre persoanele afectate de explozie nu a solicitat cazare în unităţile locative pe care municipalitatea ar fi putut să le pună la dispoziţie, la nevoie. În acest caz, a spus prefectul Dan Şlincu, se impune asigurarea pazei imobilului. "Domnule colonel, vă rog să asiguraţi paza imobilului respectiv. Dacă mai rămân persoane în scara respectivă, să asiguraţi paza pe fiecare palier în parte", i-a spus Dan Şlincu şefului IJJ, col. Dobrin Onofrei.

În ce priveşte cauzele care au dus la producerea exploziei, şeful poliţiei botoşănene, Viorel Şerbănoiu, a anunţat că echipe de criminalişti sunt la locul exploziei şi, cu ajutorul pompierilor, strâng probe, urmând să se înainteze concluzii la finalul anchetei.

Şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Mihai Platon, a anunţat că specialişti din instituţie merg din apartament în apartament, în bloc, pentru a stabili gradul de afectare al fiecăruia.

"Evident, concluzia noastră este că scara nu mai poate fi locuită, cel puţin în apartamentele care sunt pe strada dinspre Poştă, dar din cauza faptului că nici utilităţile nu sunt disponibile acum, nimeni nu poate locui în scară. Urmează ca noi să întocmim un raport de eveniment şi un act prin care să solicităm o expertiză care va fi efectuată de un expert tehnic din baza de date a ISC. În primă fază va fi o expertiză sumară, ulterior fiind elaborată una mai detaliată în vederea consolidării blocului, pentru că la cum arată acum, sigur are nevoie de consolidări", a spus Mihai Platon.

Ovidiu Ciripan, coordonatorul pe Botoşani al Delgaz Grid, a spus că, în privinţa utilităţilor, numai blocul afectat de explozie este privat de acestea. "Numai scara respectivă a fost deconectată de la energie electrică şi gaz, vorbim de 16 apartamente. În urma constatărilor noastre, acumularea de gaze a fost în apartamentul 5, am format o echipă în aşa fel încât alături de colegii de la poliţie să găsim cauzele care au dus la explozie".

Urmează ca pompierii să degajeze zona de resturile de sticlă spartă şi elemente de construcţie, dar se va preleva şi balconul apartamentului afectat, care a fost dizlocat de explozie. Pentru aceasta va fi mobilizată autospeciala de lucru la înălţime.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"A uitat" că are permisul suspendat!

astăzi, 12:52
69

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism marca VW Passat, deşi avea suspendat d...

7000 de țigarete ascunse în portierele mașinii, descoperite în P.T.F. Rădăuţi Prut! FOTO

astăzi, 12:45
78

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut a descoperit, în urma controlului efectuat asupra unui autoturism, 7.000 ţigarete marca Ritm, de provenien...

Cele mai bune glume pe seama lui Putin, după momentul cu umbrela de la finala CM 2018! VIDEO

astăzi, 12:32
307

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este noua tinta a glumelor din online dupa ce duminica s-a adapostit sub umbrela in timpul unei ploi torentiale la ceremonia de premiere de la finala Cupei Mondial...