Explozie la un laborator din Rusia unde sunt depozitate virusurile cele mai periculoase de pe planetă

Explozie la un laborator din Rusia unde sunt depozitate virusurile cele mai periculoase de pe planetă

O explozie a avut loc la un laborator care adăpostește virusuri letale, în regiunea Novosibirsk din Siberia, notează The Guardian. Se pare că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze.

În acest laborator s-au efectuat cercetări în domeniul armelor biologice în perioada sovietică, fiind și unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

În prezent depozitul adăpostea cei mai periculoși viruși de pe planetă, de la Ebola și HIV, la Variolă, Ciumă și tulpini de anthrax!

Virusul variolei este depozitat astăzi doar în două locuri de pe Pământ: Centrului de Cercetare în Virusologie și Biotehnologie, cunoscut sub numele de Vector, din Koltsovo, în Siberia, și la un alt laborator de înaltă securitate, la Centrul american pentru controlul bolilor din Atlanta.

The Guardian a anunțat că deflagrația a avut loc în timpul unor reparații efectuate la etajul cinci al Centrului de Cercetare în Virusologie și Biotehnologie, cunoscut sub numele de Vector, din Koltsovo, în Siberia.

Potrivit primelor informații, un muncitor a suferit arsuri de gradul III, iar incendiul care s-a întins pe 30 de metri pătrați a fost stins ulterior.

Oficialitățile ruse au declarat insistent că în încăperea în care s-a produs explozia nu erau depozitate substanțe periculoase și că nu a fost cauzată nicio deteriorare structurală a clădirii pentru a pune în pericol alte laboratoare alăturate în care erau depozitate virusurile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte sfaturi de care trebuie sa ții cont în sezonul rece pentru economii la încălzire

astăzi, 11:26

Costurile pentru încălzire se pot menține la un nivel puțin mai scăzut dacă ținem cont de câteva sfaturi pe care le dau specialiștii din domeniu. Cum iarna bate la ușă, am căutat...

Elevii Liceului cu Program Sportiv Botoșani, Medalie de argint la Campionatul Național de Cros!

astăzi, 10:45
82

Echipa Liceului cu Program Sportiv Botoșani a participat vineri la Campionatul Național de Cros, competiție care s-a organizat la Băile Felix și la au participat sportivi de la trei categorii....

Sute de copii la Polivalentă pentru spectacolul cu Gașca Zurli! VIDEO

astăzi, 10:18
73

Sute de copii au fost sâmbătă oaspeții de seamă la Sala Polivalentă din Botoșani, la un eveniment foarte așteptat atât de prichindei cât și de părinți.Gașca Zurli, cea...