Explozie la un laborator din Rusia unde sunt depozitate virusurile cele mai periculoase de pe planetă

Explozie la un laborator din Rusia unde sunt depozitate virusurile cele mai periculoase de pe planetă

O explozie a avut loc la un laborator care adăpostește virusuri letale, în regiunea Novosibirsk din Siberia, notează The Guardian. Se pare că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze.

În acest laborator s-au efectuat cercetări în domeniul armelor biologice în perioada sovietică, fiind și unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

În prezent depozitul adăpostea cei mai periculoși viruși de pe planetă, de la Ebola și HIV, la Variolă, Ciumă și tulpini de anthrax!

Virusul variolei este depozitat astăzi doar în două locuri de pe Pământ: Centrului de Cercetare în Virusologie și Biotehnologie, cunoscut sub numele de Vector, din Koltsovo, în Siberia, și la un alt laborator de înaltă securitate, la Centrul american pentru controlul bolilor din Atlanta.

The Guardian a anunțat că deflagrația a avut loc în timpul unor reparații efectuate la etajul cinci al Centrului de Cercetare în Virusologie și Biotehnologie, cunoscut sub numele de Vector, din Koltsovo, în Siberia.

Potrivit primelor informații, un muncitor a suferit arsuri de gradul III, iar incendiul care s-a întins pe 30 de metri pătrați a fost stins ulterior.

Oficialitățile ruse au declarat insistent că în încăperea în care s-a produs explozia nu erau depozitate substanțe periculoase și că nu a fost cauzată nicio deteriorare structurală a clădirii pentru a pune în pericol alte laboratoare alăturate în care erau depozitate virusurile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
189

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
130

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
202

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...