Explozie la un laborator din Rusia unde sunt depozitate virusurile cele mai periculoase de pe planetă

Explozie la un laborator din Rusia unde sunt depozitate virusurile cele mai periculoase de pe planetă

O explozie a avut loc la un laborator care adăpostește virusuri letale, în regiunea Novosibirsk din Siberia, notează The Guardian. Se pare că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze.

În acest laborator s-au efectuat cercetări în domeniul armelor biologice în perioada sovietică, fiind și unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

În prezent depozitul adăpostea cei mai periculoși viruși de pe planetă, de la Ebola și HIV, la Variolă, Ciumă și tulpini de anthrax!

Virusul variolei este depozitat astăzi doar în două locuri de pe Pământ: Centrului de Cercetare în Virusologie și Biotehnologie, cunoscut sub numele de Vector, din Koltsovo, în Siberia, și la un alt laborator de înaltă securitate, la Centrul american pentru controlul bolilor din Atlanta.

The Guardian a anunțat că deflagrația a avut loc în timpul unor reparații efectuate la etajul cinci al Centrului de Cercetare în Virusologie și Biotehnologie, cunoscut sub numele de Vector, din Koltsovo, în Siberia.

Potrivit primelor informații, un muncitor a suferit arsuri de gradul III, iar incendiul care s-a întins pe 30 de metri pătrați a fost stins ulterior.

Oficialitățile ruse au declarat insistent că în încăperea în care s-a produs explozia nu erau depozitate substanțe periculoase și că nu a fost cauzată nicio deteriorare structurală a clădirii pentru a pune în pericol alte laboratoare alăturate în care erau depozitate virusurile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrân proiectat pe asfalt de o mașină, pe o trecere de pietoni din municipiul Botoșani

astăzi, 16:13
639

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din municipiul Botoșani, a fost acroșat cu mașina pe o trecere de pietoni, în după-amiaza zilei de vineri, pe strada Bucovina, fiind transport...

Bărbat escortat spre Penitenciarul din Botoșani, pentru infracțiuni rutiere

astăzi, 15:44
256

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost încarcerat, joi, în Penitenciarul Botoșani, după ce a fost condamnat de Tribunalul din Botoșani pentru infracțiuni în regim ...

În urmă cu puțin timp: o locuință din municipiul Botoșani a fost cuprinsă de flăcări

astăzi, 15:10
648

O locuință situată pe strada Pod de Piatră, din municipiul Botoșani, a fost cuprinsă de flăcări, vineri după-amiază.Pompieri ai Detașamentului din Botoșani au fost solicitați să inte...