CAZ SOCANT! Un botosanean si-a taiat voluntar piciorul cu un topor, apoi l-a pus intr-o punga!

Un barbat in varsta de 56 de ani, din comuna Draguseni, a socat intreg sistemul medical botosanean, dupa ce si-a amputat singur piciorul.  A stat cateva ore acasa cu membrul intr-o punga, dupa care a chemat ajutoare pentru ca nu mai suporta durerea.

CAZ SOCANT! Un botosanean si-a taiat voluntar piciorul cu un topor, apoi l-a pus intr-o punga!

 Barbatul este internat acum la Spitalul Judetean Botosani  

Grozavia a avut loc sambata dimineata, atunci cand barbatul a fost dus la spital cu un echipaj de ambulanta, in stare de soc hemoragic, avand bucata de picior intr-o punga. Medicii au crezut ca barbatul s-a ranit in urma unui accident in gospodarie, insa au ramas socati atunci cand au aflat ca de fapt acesta si-a taiat piciorul singur. 

Barbatul avea dureri groaznice la picior, din cauza unei posibile arterite, iar atunci cand s-a imbatat bine a pus mana pe topor si si-a dat peste picior. Nu a reusit din prima, asa ca si-a mai provocat inca doua rani, mai jos de genunchi.

Imediat ce a primit ingrijiri medicale de la medicii botosaneni, barbatul a ramas internat in Spitalul Judetean Botosani. Se pare ca a scapat cu viata tocmai datorita arteritei de care sufera, intrucat vasele de sange ingustate au facut ca barbatul sa nu piarda sange atat de mult, ca in cazul unei persoane sanatoase.

"Ajungi spre pensie şi nu le vezi pe toate în activitatea medicală. Un pacient cu etilism cronic, cu multiple traumatisme accidentale în istoric, a venit sâmbătă cu o amputaţie voluntară de picior, la nivel supramaleolar. Ceva nu i-a convenit la piciorul lui, a luat toporul şi l-a tăiat. Este un gest extrem, să iei toporul şi să îţi tai piciorul. Lama de topor nu taie ca un bisturiu. Mai și contuzionează. Cămaşa interioară a arterei alunecă de pe pereţii groşi ai acesteia şi are loc un colaps şi aproape se închide în interior, într-o primă fază, ceea ce a făcut ca fluxul de sânge pierdut să fie mai mic. Trebuie să îl evaluăm, pentru că în urmatoarele zile să îi facem şi un retuş de bont, să fie funcţional din punct de vedere al unei proteze. Dar asta şi cu ajutorul colegilor psihiatri", a precizat medicul primar Radu Malancea, şeful Secţiei Ortopedie-Traumatologie.

Culmea este ca barbatul nu-si mai aminteste nimic din cele intamplate, fiind in acele momente intr-o avansata stare de ebrietate. Spune ca ii pare rau pentru ce a facut, dar sustine ca a avut vedenii.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat. Mă durea tare piciorul. Efectiv nu ştiam ce fac. Vedeam nişte vedenii. Am ajuns cu piciorul tăiat. Nu ţin minte nimic. Vedeam nişte reptile. Acum îmi pare rău că am ajuns fără picior", a spus barbatul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
2

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
107

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
360

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...