Bărbat internat cu arsuri, după ce a încercat să aprindă focul cu benzină

Bărbat internat cu arsuri, după ce a încercat să aprindă focul cu benzină

Un bărbat de 52 de ani, din comuna Ungureni, a ajuns la spital cu arsuri de gradul II și III pe față și pe mâna stângă, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani, ofițerul Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, bărbatul are în grijă un bătrân și a mers în această dimineață să-i facă focul.

„A încurcat sticla de motorină cu cea de benzină. Bunurile din bucătărie s-au aprins imediat ce acesta a folosit flacăra. A reușit să îl scoată pe proprietarul din casă și a strigat după ajutor”, relatează Lupu.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție din Săveni și Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, precum și pompierii voluntari din comună.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile din două camere și două holuri, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte două încăperi”, mai arată purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

S-a intervenit mai bine de o oră, până la lichidarea incendiului. A fost înlăturat și pericolul de explozie, din interiorul casei fiind scoase două butelii.

„Pentru evitarea unui eveniment ca cel descris vă recomandăm să nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile precum benzină, gaz sau alte substanțe periculoase și să nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba”, afirmă reprezentanta instituției.

 

Spune-ne opinia ta