Accidentul a devenit omor! Şoferul care a produs nenorocirea din Centrul Vechi, urmărit penal pentru omor calificat! FOTO

Câte blesteme şi jelanii au auzit miercuri pacienţii şi cadrele medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati nu s-au auzit în ani de zile în unitatea sanitară. O crimă teribilă a zguduit comunitatea rromă din municipiul Botoşani, însă ecourile sale au afectat întregul oraş.

Accidentul a devenit omor! Şoferul care a produs nenorocirea din Centrul Vechi, urmărit penal pentru omor calificat! FOTO

Ceea ce la prima vedere a părut un accident cumplit a devenit o crimă.

Miercuri în zori, un bărbat de 41 de ani, de etnie rromă, şi-a pierdut viaţa în urma unui impact groaznic. Un confrate de 43 de ani, cu care avusese un conflict, a urcat la volanul unui autoturism, a accelerat şi l-a ţintit pe adversar pe care l-a lovit maşina. Apoi, a încercat să fugă către strada Independenţei, dar a fost oprit de jandarmii de echipajele de poliţie aflate în zonă şi care au văzut momentul impactului. A fost reţinut şi dus la audieri.

"Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi s-a dispus schimbarea încadrării juridice din vătămare corporală din culpă în omor calificat", spune procurorul Valeriu Chihaia, şeful Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Individul a fost reţinut, urmând ca joi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

De partea cealaltă, victima accidentului a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor, iar în urma autosanitarei, peste o sută de rromi au ocupat intrarea în unitatea sanitară, aşteptând şi jelindu-şi cunoscutul. Din cauza atmosferei deosebit de tensionate, la UPU au venit zeci de jandarmi, poliţişti şi lucrători de la Serviciul de Acţiuni Speciale, aceştia reuşind să-i ducă pe rromi către părculeţul din curtea Spitalului Judeţean Mavromati, permiţând astfel ambulanţelor să pătrundă pe aleea care ducea la UPU.

Rromii ştiau ce se întâmplase în zori, mulţi dintre ei fiind martori, participanţi la un priveghi. "Un băiat de la ghetou avea maşină, ăsta l-a dat jos cu japca din maşină, i-a tras două- trei palme, i-a luat maşina de la băieţelul ăla şi a intrat cu maşina în băiatul ăsta care a murit. Ei s-au certat înainte, la priveghi, erau băuţi. Nu eram rude, eram cunoştinţe din cartier", povestea o bătrână aflată şi ea în grupul rromilor.

Cadrele medicale au aplicat manevrele de resuscitare, în tentativa imposibilă de a salva pacientul, însă leziunile suferite în urma impactului erau incompatibile cu viaţa.

"Pacientul prezenta traumatism cranio- facial sever, traumatism toracic sever, traumatism abdominal, stopul survenind cu cea mai mare probabilitate la locul accidentului", spune medicul Ramona Guraliuc de la UPU.

Urmează ca joi, după necropsie, etnicii rromi să-şi preia decedatul şi să pregătească înmormântarea.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
117

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
357

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
754

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...