Pentru cadrele didactice măririle de salarii vor fi între 25 şi 30% net, în anul 2018, în două etape

Sindicaliştii din educaţie au primit, luni, după mai bine de trei ore de discuţii cu premierul Mihai Tudose, promisiunea că măririle de salarii pentru cadrele didactice vor fi între 25 şi 30% net, în anul 2018, în două etape, respectiv 1 ianuarie şi 1 martie, a afirmat la finalul întrevederii preşedintele Coaliţiei pentru modernizarea României, Alexandru Cumpănaşu.

Pentru cadrele didactice măririle de salarii vor fi între 25 şi 30% net, în anul 2018, în două etape

"Un alt aspect care considerăm că este important ca şi rezultat al întâlnirii de astăzi vizează Legea salarizării, urmând ca pentru cadrele didactice măririle de salarii să fie între 25 şi 30% net, în anul 2018, în cele două etape, 1 ianuarie şi 1 martie. (...) Între 25 şi 30% majorare netă pentru învăţământul preuniversitar, pentru cei care lucrează în învăţământ", a declarat Alexandru Cumpănaşu.

De asemenea, preşedintele Coaliţiei pentru modernizarea României a afirmat că în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre sporurile pentru doctorat despre care a spus că vor fi acordate integral în funcţie de banii rămaşi la a doua rectificare bugetară, decizia urmând să fie luată în noiembrie.

Un alt aspect discutat la întâlnirea dintre sindicalişti şi premier a vizat realizarea de către Guvern, împreună cu CNMR, a unui studiu referitor la principalele domenii de pregătire a tinerilor pentru piaţa muncii, dar şi despre o reformă a curriculei.

"Un alt aspect pe care l-am stabilit cu premierul şi cu miniştrii este o salarizare unitară din fonduri publice pentru proiecte, indiferent de natura acestora. Pot să fie fonduri naţionale, pot să fie fonduri internaţionale, respectiv fonduri europene. Astăzi există o discrepanţă între modul în care sunt salarizaţi cei care lucrează pe proiecte din fonduri structurale sau nu (...) Au fost aspecte şi care ţin de curriculă. Aici, colegii din zona de preuniversitar au stabilit împreună cu noi mai multe întâlniri cu ministrul Educaţiei, o reformă din temelii a acestei curricule, dar şi a programei şcolare, urmând să fie realizată", a spus Cumpănaşu.

Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat că şeful Executivului s-a angajat să depună toate eforturile ca, anul acesta, cadrele didactice să primească banii pe care i-au câştigat în instanţă, fiind vorba despre 730 de milioane de lei pentru învăţământul preuniversitar şi de 84 de milioane de lei pentru învăţământul superior. Liderul sindical a precizat că, în cazul în care nu vor primi banii, "vor fi probleme clare de conflict”.

"În luna septembrie, toate cele trei federaţii din educaţie au consilii naţionale de conducere, le prezentăm rezultatele acestor discuţii şi vedem încotro o apucăm. Vă asigur că, dacă în noiembrie nu vor veni banii pentru plata sentinţelor, vor fi probleme clare de conflict. Domnul prim-ministru s-a angajat că va depune toate eforturile ca anul acesta, noi, cei din educaţie, să luăm banii care ni se cuvin pe procese, pe sentiinţe definitive şi executorii, pentru că altfel lucrurile vor degenera în atacuri pe cale legislativă din partea sindicatelor. Este vorba de 730 de milioane pentru învăţământul preuniversitar şi de 84 de milioane pentru învăţământul superior. Total, 814 milioane. Sperăm ca această sumă să fie integral acoperită de Guvern în luna noiembrie", a declarat Anton Hadăr.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...