Părinții elevilor cu note slabe la simularea Evaluării Naționale ar putea fi chemați la școală

Ecaterina Andronescu spune că, împreună cu profesorii și elevii, părinții trebuie să găsească soluții pentru pregătirea remedială.

Părinții elevilor cu note slabe la simularea Evaluării Naționale ar putea fi chemați la școală

Profesorii de matematică și română trebuie să facă o analiză a rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale ”în fiecare clasă”, potrivit ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.

Aceasta a declarat la Digi 24 că profesorii împreună cu părinții și elevii vor trebui să găsească o soluție pentru ca aceștia din urmă să recupereze materia pe care nu o stăpânesc.

”Ce facem cu aceste simulări, cu aceste rezultate? Am avut ieri o videoconferință cu toți inspectorii școlari și le-am adresat rugămintea să facă o analiză, nu numai la nivelul inspectoratului, pentru că sunt diferențe mari între județe, să știți, chiar sunt diferențe mari. Și în fiecare clasă profesorii de matematică și de română trebuie să facă analiza și cu elevii, și cu părinții acestora. Ca împreună să găsească soluțiile pentru a face pregătirea remedială de care acești elevi au nevoie”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a declarat în aceeași emisiune că doar 52% dintre elevii care au participat la simularea Evaluării Naționale au luat media 5 sau peste. Andronescu a catalogat rezultatele drept ”nemulțumitoare”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
27

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
137

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
256

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...