Palatul copiilor din Botoșani își continuă activitatea extrașcolară prin prezența fizică a copiilor dar și online

Palatul copiilor din Botoșani își continuă activitatea extrașcolară prin prezența fizică a copiilor dar și online

În acest an, conducerea Palatului Copiilor Botoșani a luat decizia de a organiza activitatea  extrașcolară  prin prezența fizică a copiilor înscriși, în măsura în care vor putea fi respectate normele impuse, dar și online, pentru ceilalți copii înscriși. Organizarea grupelor va fi făcută de fiecare coordonator de cerc, în funcție de specificul disciplinei.

“Pentru că perspectiva noastră este aceeași, ne-am străduit să asiguram toate condițiile de siguranță pentru prevenția răspândirii virusului SARS-CoV-2, organizând activitatea din cercuri prin prezența fizică a copiilor în măsura în care vor putea fi respectate normele impuse de Ministerul Educației și Cercetării și a Ministerului Sănătății și în on-line pentru ceilalți copii înscriși. Organizarea grupelor și programarea de participare fizică sau online va fi făcută de fiecare coordonator de cerc în funcție de specificul disciplinei și va fi comunicată tuturor elevilor în timp util.Având in vedere numărul mare de înscrieri, considerăm că se impune organizarea unor ședințe cu părinții online, întâlniri cu respectarea distanțării în exteriorul instituției. Aceia dintre dumneavoastră care nu au posibilitatea de a participa la ședința, vor suna sau vor fi sunați de către profesorii coordonatori de cercuri, gestionând astfel situația înscrierii copilului.Orarul fiecărei grupe va fi definitivat ulterior acestei etape de gestionare, astfel încât fiecare copil sa poate îmbina fără efort programul școlar cu programul extrașcolar”, a transmis conducerea Palatului Copiilor Botoșani.

Activitatea online se va desfășura pe platforma GSuite for Education pe domeniul pacobt.ro sau cu alte mijloace potrivite de comunicare online și vor fi asigurate condițiile privind securitatea online și cele privitoare la confidențialitatea datelor cu caracter personal.

Știm ca ați primit multe îndrumări de la colegii noștri din școli, privitoare la prevenția răspândirii COVID, știm că îi veți sfătui pe copii să facă ceea ce este corect pentru ei înșiși și pentru cei din jur! Vă rugăm doar sa considerați faptul că și la Palat trebui sa fie respectate aceleași reguli. Bineînțeles, tot cu zâmbetul pe buze! Chiar daca zâmbetul este ascuns sub mască, lumina din ochi va exprima bucuria reîntoarcerii spre o normalitate de care ne este dor și pentru care acum trebuie să luptăm cu toții – familie, școală, palate si cluburi ale copiilor, autorități publice locale sau centrale”, a completat conducerea Palatului Copiilor Botoșani.

Oferta educațională propusă de Palatul Copiilor Botoșani cuprinde: Atelierul Fanteziei, Dans modern, Dans popular, Estradă, Film – Fotocineclub, Fizică aplicată (robotică), Gimnastică aerobică, Informatică, Instrumente tradiţionale, Muzică vocal instrumentală, Orientare turistică,Pictură, Protecţia mediului, Şah, Tenis de masă, Chimie experimentală (Filiala Darabani), Muzică vocal instrumentală (Filiala Darabani), Electrotehnică (Filiala Darabani).

 

Spune-ne opinia ta