Palatul Copiilor Botoșani s-a alăturat proiectului european „My water footprint”

Palatul Copiilor Botoșani s-a alăturat proiectului european „My water footprint”

Reprezentanții Palatului Copiilor Botoșani au anunțat că elevii înscriși în cadrul cercului Protecția Mediului vor fi implicați, pe parcursul întregului an școlar, în derularea proiectului european „My water footprint”,  alături de 21 parteneri din 12 țări europene (Belgia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Franţa, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia și Ucraina).

Obiectivul principal al acestui proiect este de a conștientiza, atât elevii de gimnaziu și cei din  liceu, rolul  protejării resurselor de apă din lume și de a atrage atenția asupra schimbărilor climatice.

În plus, vor fi asigurate dezvoltarea competențelor în limba engleză precum și utilizarea pozitivă și eficientă a tehnologiei. În cadrul proiectului, elevii vor afla ce este o amprentă de apă, tipurile de amprente de apă, modul în care epuizarea resurselor de apă din lume are impact asupra schimbărilor climatice și ce pot face pentru a proteja resursele de apă din întreaga lume.

Elevii și profesorii din diferite țări vor avea ocazia să colaboreze în timpul procesului de proiect pe platforma e-Twinning. Pentru a consolida cooperarea dintre parteneri, elevii vor scrie împreună o poveste despre „amprenta apei”, vor pregăti prezentări și postere.

“ Tot ceea ce folosim, purtăm, cumpărăm, vindem și mâncăm necesită apă. Amprenta de apă măsoară cantitatea de apă utilizată pentru a produce fiecare dintre bunurile și serviciile pe care le folosim. Este o măsură a însușirii umane a apei proaspete în volume de apă consumate și / sau poluate”, au transmis organizatorii proiectului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Angajări fără concurs la DGASPC Botoșani

astăzi, 15:18
166

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani angajează fără concurs, pe perioada stării de alertă, asistenți medicali debutanți și infirmie...

S-a stins din viață Constantin Livadaru, un renumit iconograf botoșănean

astăzi, 13:32
978

Joi, 3 decembrie 2020, s-a stins din viață la numai 42 de ani, în urma unui stop cardiac, Constantin Livadaru, artistul botoșănean care a pictat sute de icoane și a restaurat biserici vechi...

Fondul Documentar Ipotești, pus la dispoziția publicului în mod gratuit

astăzi, 11:52
93

Memorialul Ipotești a început să ofere acces gratuit tuturor celor care doresc la fondul său documentar: corespondență, fotografii, cărți poștale, acte și documente, manuscrise, no...