Învăţământul online, prelungit până pe data de 8 februarie

Învăţământul online, prelungit până pe data de 8 februarie

Învăţământul online va fi prelungit în România până pe data de 8 februarie. Practic, în şedinţa de Guvern de astăzi va fi luată în discuție o ordonanţă prin care se prelungeşte învăţământul online până la această dată.

„Vom avea o ordonanţă de urgenţă prin care putem să continuăm învăţământul online. Aşa cum am început semestrul întâi, cu siguranţă îl vom termina, online. Speranţa şi dorinţa noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educaţiei să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în faţa unei întrebări: <Dacă iniţiem ordonanţă de urgenţă pentru învăţământul online, haideţi să iniţiem până în septembrie 2021>. Am refuzat acest lucru şi am spus <Nu>. Îl iniţiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună ştiinţă mi-am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învăţământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, afirmând că prin acest fapt arată clar că îşi doreşte deschiderea şcolilor.

Întrebat dacă ia în calcul renunţarea la examenul naţional pentru clasa a opta, ministrul Educaţiei a spus că examenele se vor da ca şi până acum.

 

Spune-ne opinia ta