Încep înscrierile și la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi

Încep înscrierile și la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, a anunțat astăzi că și la această unitate școlară încep înscrierile în vederea admiterii în clasa a IX-a. La nivelul unității de învățământ sunt disponibile 56 de locuri, la cele două profile: Teologic, cu specializarea Teologie Ortodoxă(28 locuri/băieți) și Umanist cu specializarea Filologie Bilingv(28 locuri/băieți și fete).

La admiterea în clasa a IX-a la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, la Profilul Teologic, se pot înscrie absolvenţii de gimnaziu având minimum media 9 la purtare pentru fiecare clasă V-VIII.

În cadrul examenului de admitere la profilul teologic, candidații vor susține, la nivelul probelor de aptitudini, următoarele probe:

A) o probă orală, evaluată cu calificativ admis/respins, care constă în:

- verificarea dicției prin: rostirea unei rugăciuni/poezii, la alegerea candidatului;

- motivarea alegerii unei unități de învățământ vocațional teologic;

- verificarea aptitudinilor muzicale, prin intonarea unei cântări religioase, la alegerea candidatului.

Proba orală, se desfășoară on-line, cu respectarea/asigurarea unor condiții egale de participare pentru toți candidații înscriși. Sunt valabile și înregistrări cu subiectele menționate, care pot fi trimise la adresa seminardorohoi@gmail.com în perioada 9-11 iunie 2020.

B) o probă de verificare a cunoștințelor religioase, echivalată cu media aritmetică a mediilor anuale la disciplina religie din clasele V-VIII.

Pentru toate specializările de la profilul teologic, media minimă la proba de verificare a cunoștințelor la disciplina religie trebuie să fie minimum 7 (șapte).

Dosarul de înscriere a candidaților se va putea depune la sediul Seminarului din Dorohoi, str. Poștei nr. 14, sau on-line, prin transmiterea documentelor pe adresa de e-mail a unității de învățământ(www.semdorohoi@yahoo.com), cu condiția depunerii documentelor în format letric până la data de 31 august 2020.

CALENDARUL ADMITERII:

- 2-5 iunie 2020 – Înscrierea pentru probele de aptitudini

- 9-12 iunie 2020 – Desfăşurarea probelor de aptitudini

- 12 iunie 2020 – Comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini.

DOSARUL DE ÎNSCRIERE va cuprinde următoarele acte:

1. anexa la fișa de înscriere

2. certificat de naştere – copie

3. fişa medicală în original/adeverinţă medicală de la medicul şcolar sau de familie – „clinic sănătos” şi fişa cu vaccinările 0-14 ani

4. declaraţie din partea candidatului şi a părinţilor acestuia că au luat cunoştinţă de Regulamentul intern al unității școlare şi că sunt de acord să-l respecte

5. adeverință/certificat de botez - copie

6. recomandarea consiliului parohial/preotului paroh

7. binecuvântarea chiriarhului locului

În vederea înscrierii în clasa a IX-a profil filologie-bilingv/limba engleză, testul de competențe lingvistice pentru admiterea în liceu se echivalează, după cum urmează:

Părintele/tutorele/reprezentantul legal al elevului transmite  pe adresa de e-mail/adresa poștală a unității de învățământ GIMNAZIAL (cu confirmare de primire) sau prin depunerea LA unitatea de învățământ GIMNAZIAL (şcoala de provenienţă) din care provine candidatul, în perioada 2-5 iunie 2020, în format scanat/fotocopiat cererea de echivalare a probei de admitere cu media mediilor anuale aferente celor patru ani de studiu din învățământul gimnazial la limba engleză.

*** Se poate solicita echivalarea probei cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi moderne SAU recunoașterea distincțiilor (premiul I, al II-lea, al III-lea sau menţiune) obținute, pe parcursul învățământului gimnazial, la etapa națională a olimpiadei de limba engleză.

În perioada 2-5 iunie 2020 se va depune la secretariatul Seminarului SAU pe adresa de email semdorohoi@yahoo.com dosarul de înscriere cu următoarele documente:

1. Cererea de înscriere

2. Certificatul de naştere şi cartea de identitate (dacă este cazul)

3. Anexa la fişa de înscriere

4. Adeverinţă medicală de la medicul şcolar sau de familie – „clinic sănătos” şi fişa cu vaccinările 0-14 ani

5. Documentul cu rezultatul echivalării pentru proba de admitere (Relații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0231611961 sau 0744624918)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arafat, sinceritate extremă pentru protestatarii care nu cred în coronavirus: Îi aşteptăm la spital. O parte din ei nu or să scape

Duminică, 12 Iulie 2020
813

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus duminică seară într-o emisiune televizată că îi aşteaptă la spital pe cei care nu cred în coronavirus ...

Suntem izolați: Ungaria se alătură țărilor care restricționează accesul românilor spre Europa

Duminică, 12 Iulie 2020
1172

Românii care nu cred că noul coronavirus există, nu poartă măști de protecție și nici nu acceptă să respecte măsurile de prevenire a extinderii noului virus - ceea ce a dus, după cum ...

180 de lei pe lună pentru mâncare pentru pensionarii cu venituri mici

Duminică, 12 Iulie 2020
293

Pensionarii cu venituri mici, care au peste 75 de ani, vor primi tichete în valoare de 180 lei lunar pentru mâncare, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență adoptat rec...