Bani insuficienţi pentru plata hotărârilor judecătoreşti ale profesorilor botoşăneni. "Riscăm să ajungem într-o situaţie de blocaj cu şcolile"

Bani insuficienţi pentru plata hotărârilor judecătoreşti ale profesorilor botoşăneni. "Riscăm să ajungem într-o situaţie de blocaj cu şcolile"

Banii alocaţi judeţului Botoşani la rectificarea bugetară de acum câteva zile nu acoperă nici pe departe necesarul de fonduri pentru plata hotărârilor judecătoreşti.

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor în Învăţământ Botoşani, atrage atenţia că s-ar putea ajunge la blocaj în unele unităţi de învăţământ, fiind primării din judeţ care nu au primit niciun leu pentru plata acestor drepturi câştigate de profesori în instanţă.

Sindicaliştii din educaţia botoşăneană vor avea, vineri, o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi se va face şi o adresă către Ministerul Educaţiei.

La nivelul municipiului Botoşani, suma necesară ar fi fost de 2 milioane de lei, s-au alocat 500.000 de lei, iar la Dorohoi s-a primit doar 10% din necesar.

“Deşi Primăria Botoşani a solicitat Inspectoratului Şcolar sprijinul în alocarea resurselor necesare pentru plata restanţelor hotărârilor judecătoreşti care au fost eşalonate în perioada 2012-2015, sumele alocate sunt total insuficiente. Sunt multe şcoli care au zero lei pe hotărâri judecătoreşti. Vom avea joi o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar să vedem sumele care au fost solicitate de şcoli, să vedem dacă şcolile au solicitat corect Inspectoratului şi Finanţelor şi ulterior printr-o adresă către Minister să explicăm situaţia acestor hotărâri judecătoreşti, poate Ministerul nu înelege, poate nu este explicată suficient şi riscăm să ajungem într-o situaţie de blocaj cu şcolile unde s-a demarat procedura de executare silită. Din punctul nostru de vedere, situaţia nu este nici pe departe rezolvată”, a spus Liviu Axinte.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarii din județ au spus "pas" ședinței în care trebuia aprobată majorarea tarifului la apă

Luni, 11 Decembrie 2017
852

Membrii Adunării Generale a Acționarilor de la ADI Aqua au fost convocați, luni, în ședință, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind aprobarea majorării tarifului pentru serviciile...

S-a găsit soluția pentru comercializarea brazilor în Piața Centrală

Luni, 11 Decembrie 2017
2077

Comercianții care vând brazi vor putea să își valorifice marfa și anul acesta în Piața Centrală din municipiul Botoșani.În baza contractelor de închiriere pe c...

A fost aprobată noua Metodologie privind mişcarea personalului didactic. Ce s-a modificat!

Luni, 11 Decembrie 2017
940

Potrivit lui Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, principala modificare constă în schimbarea ordinii anumitor etape din calendar. Pretransferul personal...