Bani insuficienţi pentru plata hotărârilor judecătoreşti ale profesorilor botoşăneni. "Riscăm să ajungem într-o situaţie de blocaj cu şcolile"

Bani insuficienţi pentru plata hotărârilor judecătoreşti ale profesorilor botoşăneni. "Riscăm să ajungem într-o situaţie de blocaj cu şcolile"

Banii alocaţi judeţului Botoşani la rectificarea bugetară de acum câteva zile nu acoperă nici pe departe necesarul de fonduri pentru plata hotărârilor judecătoreşti.

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor în Învăţământ Botoşani, atrage atenţia că s-ar putea ajunge la blocaj în unele unităţi de învăţământ, fiind primării din judeţ care nu au primit niciun leu pentru plata acestor drepturi câştigate de profesori în instanţă.

Sindicaliştii din educaţia botoşăneană vor avea, vineri, o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi se va face şi o adresă către Ministerul Educaţiei.

La nivelul municipiului Botoşani, suma necesară ar fi fost de 2 milioane de lei, s-au alocat 500.000 de lei, iar la Dorohoi s-a primit doar 10% din necesar.

“Deşi Primăria Botoşani a solicitat Inspectoratului Şcolar sprijinul în alocarea resurselor necesare pentru plata restanţelor hotărârilor judecătoreşti care au fost eşalonate în perioada 2012-2015, sumele alocate sunt total insuficiente. Sunt multe şcoli care au zero lei pe hotărâri judecătoreşti. Vom avea joi o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar să vedem sumele care au fost solicitate de şcoli, să vedem dacă şcolile au solicitat corect Inspectoratului şi Finanţelor şi ulterior printr-o adresă către Minister să explicăm situaţia acestor hotărâri judecătoreşti, poate Ministerul nu înelege, poate nu este explicată suficient şi riscăm să ajungem într-o situaţie de blocaj cu şcolile unde s-a demarat procedura de executare silită. Din punctul nostru de vedere, situaţia nu este nici pe departe rezolvată”, a spus Liviu Axinte.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...