Tichetele de masă vor genera o serie de ambiguități fiscale, începând din 2019

Tichetele de masă vor genera o serie de ambiguități fiscale, începând din 2019

Proiectul de modificare a Codului Fiscal pus in dezbatere publica de Ministerul Finantelor Publice ridica din ce in ce mai multe intrebari. Si nu doar in randul companiilor emitente, ci si intre angajatori si acceptatori.

Noile definitii si incadrari ce vor fi introduse prin textul de lege au impact asupra tratamentului de TVA si al biletelor de valoare (denumirea veche - tichete) . Biletele de valoare (tichete de masa, tichete de vacanta, tichete de cresa, tichete cadou si tichete culturale) urmeaza a fi acordate in baza Legii 165/2018.

Atat modificarea la Codul Fiscal in zona de TVA, cat si legea specifica ce reglementeaza utilizarea tipurilor de bilete de valoare (denumirea veche - tichete) vor fi aplicabile din 1 ianuarie 2019.

Din perspectiva de TVA, modificarile vizeaza stabilirea tratamentului (se aplica TVA sau nu la transferul acestora) in baza unor principii noi.

Biletele de valoare/tichetele definite de legea specifica vor fi subiect de TVA sau nu in functie de modul lor de utilizare, adica in functie de ce produse sau servicii putem cumpara cu acestea.

Spre exemplu, din perspectiva TVA, tichetele de masa par sa se incadreze in categoria celor care vor fi subiect de TVA la momentul transferului de la emitent la angajator.

Principiile modificate in zona de TVA sunt suficient de generoase incat sa lase loc interpretarilor.

Totusi, o asemenea incadrare ar atrage dificultati de implementare pe tot fluxul: emitent - angajator - acceptator - emitent. Aici vedem un impact pana la nivelul caselor de marcat. Citeste mai departe...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
201

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
134

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
207

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...