​Termenul de depunere a declaraţiei unice a fost extins până la 31 iulie 2018

Declaratia se poate depune si în format hârtie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin postă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
 

​Termenul de depunere a declaraţiei unice a fost extins până la 31 iulie 2018

În sedinta de Guvern de joi, 12 iulie, s-a aprobat extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuiau să depună Declaratia Unică privind impozitul pe venit si contributiile sociale. Termenul a fost extins deoarece atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât si cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat îngreunarea Spatiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului.

Declaratia se completează ti se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, si de cele care datorează impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri si aleg să plătească contributia de asigurare de sănătate au de asemenea obligatia de a depune Declaratia Unică.

Declaratia Unică se depune online, atât prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator si parolă, sau cu certificat digital calificat, cât si prin intermediul portalului e-guvernare.ro. 

Declaratia se poate depune si în format hârtie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin postă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Nedepunerea la termenele prevăzute de lege de către persoanele fizice a Declaraţiei Unice se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336, alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală. 


(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

SRI: Atacuri cibernetice de amploare asupra băncilor din România

astăzi, 15:16
293

„Serviciul Român de Informaţii, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence - Centrul Naţional Cyberint (CNC) - deţine date şi informaţii certe, inclusiv de ord...

Deputatul Costel Lupașcu – Ministerul Sănătății realizează cea mai mare investiție în aparatura medicală de înaltă performanță din județul Botoșani, aproximativ 1,3 milioane de euro

astăzi, 12:34
343

Prezent la punerea în funcțiune a Computer-ului Tomograf și a RMN-ului, aparate de înaltă performanță medicală, deputatul PSD Costel Lupașcu subliniază faptul că în urma dem...

Nuntă in familia principalului acționar de la Elsaco!

astăzi, 12:28
1492

La finalul acestei săptămâni, Șerban Iftime, mezinul familiei, se va căsători cu Oana Aldea, medic rezident cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență din București.Evenimentul va avea ...