​Termenul de depunere a declaraţiei unice a fost extins până la 31 iulie 2018

Declaratia se poate depune si în format hârtie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin postă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
 

​Termenul de depunere a declaraţiei unice a fost extins până la 31 iulie 2018

În sedinta de Guvern de joi, 12 iulie, s-a aprobat extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuiau să depună Declaratia Unică privind impozitul pe venit si contributiile sociale. Termenul a fost extins deoarece atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât si cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat îngreunarea Spatiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului.

Declaratia se completează ti se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, si de cele care datorează impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri si aleg să plătească contributia de asigurare de sănătate au de asemenea obligatia de a depune Declaratia Unică.

Declaratia Unică se depune online, atât prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator si parolă, sau cu certificat digital calificat, cât si prin intermediul portalului e-guvernare.ro. 

Declaratia se poate depune si în format hârtie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin postă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Nedepunerea la termenele prevăzute de lege de către persoanele fizice a Declaraţiei Unice se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336, alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală. 


(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scade vârsta de pensionare la această categorie de salariați! Care sunt noile prevederi

astăzi, 13:07
165

Clovnii intră în categoria celor care au o meserie grea şi, ca atare, statul le permite retragerea timpurie din câmpul muncii, alături de mai multe alte meserii „artistice” ...

Simona Halep, invinsa dramatic de Serena Williams dupa un meci fabulos

astăzi, 12:19
126

Simona Halep paraseste Australian Open in faza optimilor de finala, ea fiind invinsa de Serena Williams la capatul unei partide de plina de dramatism.Scorul final a fost 6-1, 4-6, 6-4 in favoarea ...

Camerele fixe pentru controlul rovinietei NU au devenit şi radare

astăzi, 11:40
244

Camerele de control fixe pentru verificarea rovinietei vor deveni, de la începutul lui 2019, şi radare. Aşa suna o ştire care a fost intens citită şi comentată în luna noiembrie a anului trecu...