Scandalul "cărnii putrezite" din Brazilia! Cantități uriașe au ajuns în Uniunea Europeană!

Companiile investigate sunt acuzate că ar fi folosit chimicale cu risc cancerigen pentru procesarea cărnii stricate. Pe de altă parte, se pare că în carnea tocată de pui se adăugau cartofi, apă și chiar carton pentru a crește cantitatea și, implicit, profitul realizat.

Scandalul "cărnii putrezite" din Brazilia! Cantități uriașe au ajuns în Uniunea Europeană!

Scandal imens în Brazilia, cel mai mare exportator de carne roșie din lume! Autoritățile braziliene au suspendat din funcții peste 30 de oficiali guvernamentali asupra cărora planează suspiciuni după ce în spațiul public au apărut acuzații privind activitatea celor mai procesatori de carne de vită și de pui. Se pare că aceste companii au comercializat în ultimii ani ”carne putrezită, carne de vită și de pui”, conform informațiilor prezentate de BBC, informează Agrointel.ro.

Aceeași sursă arată că producția a fost deja suspendată în trei unități de procesare a cărnii, în timp ce alte 21 se află sub investigație. Situația este tratată cu cea mai mare seriozitate cu cât o parte din carnea stricată a fost comercializată pe piața braziliană, însă cantitățile cele mai mari au luat calea exportului, în special cel către Uniunea Europeană.

Totodată, se pare că ministrul agriculturii din Brazilia, Blairo Maggi, pregătește întâlniri cu ambasadorii străini pentru a preveni instaurarea unor sancțiuni cu privire la exporturile de carne.

Operațiunea „Carne slabă” (Weak Flesh) a fost lansată vineri, 17 martie, în mai multe părți alea Braziliei. Înaintea descinderilor, investigația a fost pregătită cu rigurozitate timp de peste doi ani. Acum s-a intervenit în peste 200 de locații pentru percheziții cu ajutorul poliției federale. La nivel național, peste 1.000 de ofițeri și oficiali ai statului au fost mobilizați în această acțiune fără precedent. Sunt vizate nu doar nume importante din industria cărnii din Brazilia, dar și responsabili ai statului și inspectori care, se pare, au fost mituiți.

În afara acuzațiilor privind comercializarea cărnii alterată, companiile investigate sunt acuzate că ar fi folosit chimicale cu risc cancerigen. Aceste substanțe ar fi fost folosite pe scară largă pentru procesarea cărnii stricate, pentru tratarea ei în scopul redării aspectului comercial. Pe de altă parte, se pare că în carnea tocată de pui se adăugau cartofi, apă și chiar carton pentru a crește cantitatea și, implicit, profitul realizat.

Conform BBC, sub anchetă se află și JBS, cel mai mare exportator de carne de vită din lume, dar și BRF, cel mai mare producător de carne de pui din Brazilia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
541

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
391

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2805

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...