Prețul mieilor în viu în fiecare județ, direct de la stână

În majoritatea pieţelor din ţară, carnea de miel costă în medie 20 de lei kilogramul. În multe oraşe, oferta este însă redusă deocamdată.

Prețul mieilor în viu în fiecare județ, direct de la stână

Nu puțini sunt cei care preferă să cumpere mieii direct de la stână, negociind direct cu crescătorii de ovine. În medie, prețul kilogramului de miel în viu este de 9-12 lei, iar kilogramul de carne de miel se vinde cu prețuri mai ridicate ce pot ajunge până la 29,99 lei, potrivit unor date transmise oficial de Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine Ovine și Porcine (ACEBOP).

La nivelul Uniunii Europene, prețul mielului peste 13 kilograme a ajuns la 5,54 euro/kg greutate carcasa, o creștere de 9,2% față de luna martie. Mielul sub 13 kilograme este mai scump – 5,64 euro/kg carcasa, preț cu 7,5% mai mare decât în luna martie. 

Ciobanii spun că la export carnea românească de miel se vinde cu 10 lei kilogramul în viu, iar pe piaţa internă preţul este mai atractiv, negociindu-se la 12-15 lei pe kilogramul de miel în viu.

În majoritatea pieţelor din ţară, carnea de miel costă în medie 20 de lei kilogramul. În multe oraşe, oferta este însă redusă deocamdată. În piaţa centrală din Buzău, dar şi în Arad, de exemplu, nu au apărut încă vânzătorii de carne de miel.

Iată care sunt prețurile pentru mieii în viu în fiecare județ, conform anunțurilor de pe site-urile de specialitate:

Preț miei în viu București: 12 lei pe kilogram
Preț miei în viu Alba – Alba Iulia: 10-11 lei pe kilogram
Preț miei în viu Arad: 11-13 lei pe kilogram. La carcase, prețurile ajung la 25 de lei pe kilogram la mieii de lapte
Preț miei în viu Bacău: 10-12 lei. La mieii tăiați, prețul variază între 22 și 23 de lei pe kilogram.
Preț miei în viu Bihor – Oradea: 12 lei pe kilogram
Preț miei în viu Bistrița Năsăud – Bistrița: 12 lei pe kilogram
Preț miei în viu Botoșani: 11-13 lei pe kilogram, dar sunt crescători la care prețul mieilor de lapte pornește de la 9 lei pe kilogramul în viu

Citeste continuarea pe agrointel.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie acroșată pe trecerea de pietoni, în municipiul Botoșani

Luni, 16 Septembrie 2019
1286

O femeie a fost rănită pe trecerea de pietoni, luni după-amiază, după ce un tânăr șofer nu i-a acordat prioritate și a acroșat-o. Incindentul s-a petrecut în apropiere de sensul giratoriu d...

Amendă în valoare de 130.000 de lei după incendiul de la Stăuceni!

Luni, 16 Septembrie 2019
1169

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu de la Botoșani au anunțat că au aplicat astăzi cea mai mare sancțiune posibilă după incendiul care a durat nu mai puțin de 24 de ore, la groapa de gunoi d...

Arbitrul George Rădulescu, măcelarul Botoșaniului! Greșeli grave făcute de acesta în ultimele sezoane, împotriva echipei lui Iftime!

Luni, 16 Septembrie 2019
326

Arbitrul George Rădulescu a devenit, în opinia publică, unul dintre cei mai slabi arbitri din România. Acesta a făcut praf partida dintre Dinamo și Botoșani, trupa bucureșteană fiin...