Om de afaceri de la Botoșani: Managerii din spitale spun că au de toate. Medicii spun că nu au măști, viziere, combinezoane, ochelari, mașini de spălat și cer disperați ajutorul cui poate să-l ofere. Ce e adevăr și ce e minciună?

Om de afaceri de la Botoșani: Managerii din spitale spun că au de toate. Medicii spun că nu au măști, viziere, combinezoane, ochelari, mașini de spălat și cer disperați ajutorul cui poate să-l ofere. Ce e adevăr și ce e minciună?

Tot mai mulții oameni de afaceri de la Botoșani recunosc că sunt absolut contrariați când e vorba despre adevărul din spitalele din județul Botoșani.

Pot acestea să facă față epidemiei de coronavirus, sau pur și simplu trebuie să căutăm fiecare din noi soluții individuale? Putem să ne punem la adăpostul specialiștilor din spitale, sau imaginile din spitalele italiene și spaniole, unde oamenii așteaptă aproape morți întinși pe jos să-i vadă un medic vor deveni o realitate cruntă în următoarele zile? Suntem în fața unui nou COLECTIV, generalizat, sau se poate gestiona cu maximă seriozitate întreaga situație?

Sute de oameni de afaceri din Botoșani, pe care cei mai mulți dintre noi îi cunoaștem doar din poziția de patroni și plătitori de salarii, constituiți în diferite grupuri pe WhatsApp, fac eforturi imense punându-și banii la bătaie, pentru a aduce pe banii lor materialele necesare spitalelor de la Botoșani, însă datele care le parvin din interiorul sistemului sanitar pur și simplu îi bagă în stare de șoc.

Unul dintre ei, Cătălin Silegeanu, patronul și managerul Hidroplasto Botoșani, a recunoscut pe pagina sa de socializare că se simte pur și simplu confuz.

“Ma simt confuz !!!  În plină criza COVID...în timp ce maternitatea Botoșani este transformată în spital Covid-19 informațiile despre materialele de care ar fi nevoie în spitale sunt diferite.

În timp ce managerii spun că au de toate și că nu le lipsește nimic... cei implicați direct transmit mesaje disperate către grupul de oameni de afaceri constituit tocmai pentru a fi de ajutor în aceste momente grele.

Medicii spun ca nu au măști, viziere, combinezoane, ochelari, mașini de spălat și cer disperați ajutorul cui poate să-l ofere.

Care e situația reală? Care sunt nevoile reale? Care e varianta adevărată? Ce e adevăr și ce e minciună?

Doar vreau să-mi spună cineva... în măsură... Au cadrele medicale materiale de protecție în lupta cu virusul sau nu???? Au nevoie de ajutor sau nu??? Care Este Realitatea din Spitale?”, a scris Cătălin Silegeanu pe pagina sa de socializare.

Cum întrebările sunt absolut pertinente, venite pe un fond în care autoritățile statului au încercat deja să blocheze toate informațiile publice despre situația coronavirus de la Botoșani, adresăm și noi o întrebare, pragmatică, și la fel de pertinentă: Ne așteaptă un nou Colectiv?

Mai ales că, deși nicio oficialitate a statului încă nu a recunoscut, este o panică de nedescris printre cadrele medicale, mulți temându-se că pot duce acasă la familii și copii virusul criminal exact din cauza lipsei de materiale de protecție.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Splendoarea Naturii

Marţi, 2 Iunie 2020
224

La orele serii publicăm astăzi o nouă poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. SPLENDOAREA NATURIIde Bulgariu FănicăAcum, c&aci...

Acțiuni ale polițiștilor. Peste 150 de botoșăneni verificați, în ultimele 24 de ore, zeci de sancțiuni aplicate

Marţi, 2 Iunie 2020
451

În ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat trei acțiuni punctuale pentru prevenirea oricăror fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru verificarea respectării ...

Botoșăneni amendați și băgați în carantină

Marţi, 2 Iunie 2020
351

Două persoane din Botoșani au fost sancționate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din orașul Bucecea și unul de 20 de ani di...