O firmă din Botoșani s-a înscris la licitația organizată de Fiscul regional pentru achiziționarea a peste 2.600 de calculatoare!

De noile echipamente vor beneficia toate Administratiile din Regiunea Moldovei: Iasi, Vaslui, Botosani, Suceava, Bacau si Neamt. 

O firmă din Botoșani s-a înscris la licitația organizată de Fiscul regional pentru achiziționarea a peste 2.600 de calculatoare!

   foto: bzi.ro

Una dintre cele mai importante licitatii organizate de catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi a fost demarata in urma cu cateva zile. Este vorba despre achizitionarea unui numar de 2.617 calculatoare, dintre care 136 vor fi portabile. Cu aceasta ocazie, sistemul informatic al Finantelor va fi complet modernizat.

De noile echipamente, arata bzi.ro, vor beneficia toate Administratiile din Regiunea Moldovei: Iasi, Vaslui, Botosani, Suceava, Bacau si Neamt. Procedura a trezit interesul celor mai mari producatori de echipamente si de software din tara, mai ales ca valoarea estimata a contractului este de 11,9 milioane lei, fara TVA, adica 2,59 milioane euro.

Prima oferta a fost depusa de omul de afaceri Valeriu Iftime, cel care controleaza societatea Elsaco Solutions SRL, fiind totodata si patronul echipei de fotbal FC Botosani. Valeriu Iftime este in prezent și președintele Camerei de Comert Botosani.

Al doilea ofertant este o societate din Bucuresti, Mida Soft Business, administrata de catre Dumitru Daniel Moroz. Pe lista particpantilor se mai afla si societatea ETA2U SRL, din Timisoara, controlata de omul de afaceri Romulus Lucaciu, ce functioneaza inca din 1992.

Lista este completata de societatea Maguay Computers, din Bucuresti, controlata de Eduard Pughin. Societatea acestuia are calitatea de tert pentru ofertantul principal Synotech Global Services Romania, companie patronata de catre Carolina Popescu, alaturi de asociatii Cor Hagigalinis Haralambie Walter si Lisaos Ventures LTD.

La sediul Finantelor a venit si omul de afaceri Marcel Borodi, cel care detine NET Brinel SA, din Cluj, o companie cu o cifra de afaceri de 34 milioane euro, profit de 10 milioane euro, cu un numar de 113 angajati. Nu in ultimul rand, la licitatia DGRFP s-a mai prezentat asocierea dintre Romflex Sistem SRL (Valcea) - administrator Ion Ursateanu si Beia Consult International SRL (Bucuresti) - administrator Gheorghe Suciu. Prima societatea are o cifra de afaceri de 1,8 milioane lei, in timp ce a doua a depasit pragul de 10 milioane lei.

Conform estimarii, un calculator comandat de DGRFP va costa in jur de 1.000 euro, cu tot cu accesorii si licente software. Caietul de sarcini cere operatorilor economici sa furnizeze echipamente cu Intel I5 - 6 nuclee, memorie 6GB Ram, HDD 516 GB, monitor, placa de sunet, placa video etc.

"Achizitia are ca scop reinnoirea infrastructurii de lucru fixe a DGRFP Iasi si institutiilor publice din subordine. Se are in vedere cresterea nivelului de securitate si performanta, asigurarea unei solutii moderne si flexibile care sa raspunda cerintelor institutiei de sustinere a activitatii curente a organizatiei, de crestere a gradului de eficienta, performanta si securitatea, care se va realiza prin reinnoirea statiilor de lucru. Este foarte importanta achizitionarea noilor statii de lucru fixe cu sisteme de operare moderne capabile sa raspunda ultimelor tipuri de atacuri cibernetice (...). Activitatea zilnica a personalului din cadrul DGRFP Iasi se desfasoara prin intermediul aplicatiilor specifice instalate pe diverse generatii de statii de lucru, multe dintre ele iesite din ciclul de viata tehnologic", se arata in caietul de sarcini.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul de lege care prevede ca gărzile medicilor să fie recunoscute ca vechime în muncă, avizat favorabil în Comisia de Sănătate din Senat

Miercuri, 20 Februarie 2019
91

Proiectul de lege care prevede ca gărzile efectuate de medici să fie recunoscute ca vechime în muncă a fost avizat favorabil, miercuri, în Comisia de Sănătate din Senat. Proiectul de ...

Bucurați-vă de ziua de mâine. De vineri se face frig și vin ploile

Miercuri, 20 Februarie 2019
282

Vremea calda si frumoasa de care am avut parte in aceste zile ne paraseste curand. Doar joi ne vom mai bucura de soare si temperaturi ridicate, pentru ca de vineri se face frig si ploua in toata tara....

Patru primării din Botoşani cer împuşcarea câinilor vagabonzi, din cauza pestei porcine. Protestul asociațiilor: "Ce treabă au câinii cu pesta porcină?!"

Miercuri, 20 Februarie 2019
1121

După apariţia a două noi focare de pestă porcină africană la doi mistreţi, alţi patru primari din Botoşani au decis să urmeze exemplul celui din comuna Pomârla şi au cerut vână...