O firmă din Botoșani s-a înscris la licitația organizată de Fiscul regional pentru achiziționarea a peste 2.600 de calculatoare!

De noile echipamente vor beneficia toate Administratiile din Regiunea Moldovei: Iasi, Vaslui, Botosani, Suceava, Bacau si Neamt. 

O firmă din Botoșani s-a înscris la licitația organizată de Fiscul regional pentru achiziționarea a peste 2.600 de calculatoare!

   foto: bzi.ro

Una dintre cele mai importante licitatii organizate de catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi a fost demarata in urma cu cateva zile. Este vorba despre achizitionarea unui numar de 2.617 calculatoare, dintre care 136 vor fi portabile. Cu aceasta ocazie, sistemul informatic al Finantelor va fi complet modernizat.

De noile echipamente, arata bzi.ro, vor beneficia toate Administratiile din Regiunea Moldovei: Iasi, Vaslui, Botosani, Suceava, Bacau si Neamt. Procedura a trezit interesul celor mai mari producatori de echipamente si de software din tara, mai ales ca valoarea estimata a contractului este de 11,9 milioane lei, fara TVA, adica 2,59 milioane euro.

Prima oferta a fost depusa de omul de afaceri Valeriu Iftime, cel care controleaza societatea Elsaco Solutions SRL, fiind totodata si patronul echipei de fotbal FC Botosani. Valeriu Iftime este in prezent și președintele Camerei de Comert Botosani.

Al doilea ofertant este o societate din Bucuresti, Mida Soft Business, administrata de catre Dumitru Daniel Moroz. Pe lista particpantilor se mai afla si societatea ETA2U SRL, din Timisoara, controlata de omul de afaceri Romulus Lucaciu, ce functioneaza inca din 1992.

Lista este completata de societatea Maguay Computers, din Bucuresti, controlata de Eduard Pughin. Societatea acestuia are calitatea de tert pentru ofertantul principal Synotech Global Services Romania, companie patronata de catre Carolina Popescu, alaturi de asociatii Cor Hagigalinis Haralambie Walter si Lisaos Ventures LTD.

La sediul Finantelor a venit si omul de afaceri Marcel Borodi, cel care detine NET Brinel SA, din Cluj, o companie cu o cifra de afaceri de 34 milioane euro, profit de 10 milioane euro, cu un numar de 113 angajati. Nu in ultimul rand, la licitatia DGRFP s-a mai prezentat asocierea dintre Romflex Sistem SRL (Valcea) - administrator Ion Ursateanu si Beia Consult International SRL (Bucuresti) - administrator Gheorghe Suciu. Prima societatea are o cifra de afaceri de 1,8 milioane lei, in timp ce a doua a depasit pragul de 10 milioane lei.

Conform estimarii, un calculator comandat de DGRFP va costa in jur de 1.000 euro, cu tot cu accesorii si licente software. Caietul de sarcini cere operatorilor economici sa furnizeze echipamente cu Intel I5 - 6 nuclee, memorie 6GB Ram, HDD 516 GB, monitor, placa de sunet, placa video etc.

"Achizitia are ca scop reinnoirea infrastructurii de lucru fixe a DGRFP Iasi si institutiilor publice din subordine. Se are in vedere cresterea nivelului de securitate si performanta, asigurarea unei solutii moderne si flexibile care sa raspunda cerintelor institutiei de sustinere a activitatii curente a organizatiei, de crestere a gradului de eficienta, performanta si securitatea, care se va realiza prin reinnoirea statiilor de lucru. Este foarte importanta achizitionarea noilor statii de lucru fixe cu sisteme de operare moderne capabile sa raspunda ultimelor tipuri de atacuri cibernetice (...). Activitatea zilnica a personalului din cadrul DGRFP Iasi se desfasoara prin intermediul aplicatiilor specifice instalate pe diverse generatii de statii de lucru, multe dintre ele iesite din ciclul de viata tehnologic", se arata in caietul de sarcini.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Metode eficiente de a-ți îmbunătăți memoria și concentrarea înainte de examene

astăzi, 16:06
16

Memoria este precum un muschi care trebuie exersat. Invatarea este un proces care necesita rabdare si cat mai multa practica. Daca inca nu ai gasit metoda sigura care sa te ajute sa memorezi mai reped...

Ministrul Energiei, despre scumpirea gazelor românești: Nu văd care e problema!

astăzi, 14:58
72

Cresterea importurilor de gaze, ca urmare a faptului ca pretul de productie interna pentru agentii economici a devenit mai mare, nu reprezinta o problema, a declarat, marti, ministrul roman al Energie...

Astăzi, ora 18.30: FC Hermannstadt - FC Botoșani. "Credem că putem termina pe primul loc acest play-out!"

astăzi, 14:13
117

Andrei Patache, fundașul dreapta al echipei FC Botoșani, a declarat la conferința de presă premergătoare duelului de marți, ora 18:30, de la Sibiu, cu FC Hermannstadt, că nu ar fi o surpri...