Mamele care se intorc la munca mai devreme primesc 650 de lei!

Guvernul a adoptat, miercuri, majorarea sumei de bani pe care o primesc parintii care revin la serviciu inainte de sfarsitul concediului de crestere a copilului.

Mamele care se intorc la munca mai devreme primesc 650 de lei!

Suma de bani, numita "stimulentul de insertie", va fi una fixa de 650 de lei, iar masura va fi aplicata incepand cu luna aprilie, se arata intr-un comunicat al Executivului.

In prezent, acest stimulent este de putin peste 500 de lei, insemnand jumatate din suma reprezentata de pragul minim al indemnizatiei de crestere a copilului, adica 85% din salariul minim brut pe tara, arata ziare.com.

Din luna februarie, oricum stimulentul de insertie va fi de 616 lei, odata cu cresterea salariului minim brut pe economie la 1.450 de lei.

In plus, odata cu viitoarele cresteri ale salariului minim brut, stimulentul de insertie va creste proportional, peste 650 de lei, potrivit schemei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
542

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
394

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2830

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...