Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, a murit. A lăsat în urmă un imperiu de peste 400 de magazine şi 200.000 de angajaţi

Fondatorul lanţului suedez de mobilă IKEA, Ingvar Kamprad, a decedat la vârsta de 91 de ani. Compania transmite că acesta s-a stins din viaţă în casa lui din Smaland, Suedia, potrivit The Guardian.

Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, a murit. A lăsat în urmă un imperiu de peste 400 de magazine şi 200.000 de angajaţi

„Fondatorul IKEA şi Ikano, şi unul dintre cei mai buni antreprenori ai secolului 20, Ingvar Kamprad, s-a stins din viaţă, din cauze naturale, în casa sa din Smaland, Suedia, în data de 27 ianuarie”, a transmis compania.

Acesta a fondat IKEA la vârsta de 17 ani şi a transformat brandul în cel mai mare retailer de mobilă din lume.

Ingvar Kamprad era unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, şi nu a mai fost implicat într-un rol de conducere al IKEA încă din 1988, dar este consilierul principal al board-ului încă de pe atunci.

Miliardarul avea reputaţia unui om care trăieşte modest şi economiseşte mult, iar el susţine că aceasta este una dintre principalele calităţi care l-a ajutat să transforme IKEA într-unul dintre cele mai cunoscute şi de succes branduri din lume. De asemenea, acesta se îmbrăca de la magazine second-hand.

„Este în natura Smaland-ului să fii cumpătat”, a declarat acesta în cadrul unui documentar lansat în 2016.

În anul financiar 2017, retailerul IKEA România a înregistrat un total al vânzărilor de aproape 587 de milioane de lei, fără TVA, 3,3 milioane de vizitatori în magazine şi peste 670 de angajaţi.

Retailerul de mobilă IKEA va deschide până la sfârşitul verii anului 2018 al doilea magazin din Bucureşti, care va fi situat pe bulevardul Theodor Pallady. Investiţia totală este de aproape 90 de milioane de euro, iar noul magazin va genera peste 300 de noi locuri de muncă.

Imperiul IKEA însumează peste 400 de magazine şi peste 200.000 de angajaţi la nivel mondial, cu o cifră de afaceri de peste 35 de miliarde de euro.

Sursa:Zf.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
115

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
83

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
252

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...