Înainte de Paști: Agenți economici "vizitați" de polițiști, jandarmi și inspectori de la Direcția Sanitar-Veterinară!
BOTOSANI

Zeci de agenți economici verificați, peste 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.500 lei, bunuri confiscate!

Înainte de Paști: Agenți economici "vizitați" de polițiști, jandarmi și inspectori de la Direcția Sanitar-Veterinară!

   Foto: Arhivă

În cursul zilei de marți, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Secţiei 3 Poliţie Rurală Hlipiceni, au desfăşurat pe raza comunelor Hlipiceni, Todireni şi Răuseni, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a activităţilor ilicite de comerţ.

Activităţile au fost desfăşurate de 14 poliţişti în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani şi Direcţiei Sanitar-Veterinare Botoşani.

Au fost verificaţi 53 de agenţi economici şi au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.500 de lei, dintre care 32 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, s-a dispus confiscarea de numerar şi bunuri în valoare de 1.800 de lei, reprezentând bunuri expuse spre comercializare fără documente legale.

Acţiuni similare au fost desfăşurate şi pe raza municipiului Dorohoi, în urma cărora au fost verificaţi 8 agenţi economici şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5.635 de lei.

De asemenea, un bărbat de 37 de ani a fost depistat de poliţişti în zona Pieţei Centrale din municipiul Dorohoi, având asupra sa 309 de pachete de ţigarete de provienienţă duty-free şi fără documente legale.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Umilința eternă! Botoșani - Chindia 0-3!

astăzi, 20:14
281

Botoșani și Chindia s-au întâlnit un etapa a 10-a a primei ligi, duminică, de la ora 17:30. Botoșani a avut lovitura de deschidere a meciului. Greșelile de arbitraj continua sa o deza...

Drum de 1,8 milioane de lei pentru o comună din județ

astăzi, 19:38
711

Primăria comunei Corni a lansat procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor de refacere și modernizare ale unui drum sătesc, pe un segment de 1,65 km, proiect în ...

Viața bate filmul: în vârstă de 65 de ani, s-a pus la băut cu iubitul fostei amante, apoi a fost lovit cu toporul în cap

astăzi, 19:14
954

Un bărbat de 65 de ani din județ se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost bătut de iubitul fostei sale concubine.Incidentul a avut loc în satul Lupăria, din comuna Prăje...