Înainte de Paști: Agenți economici "vizitați" de polițiști, jandarmi și inspectori de la Direcția Sanitar-Veterinară!
BOTOSANI

Zeci de agenți economici verificați, peste 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.500 lei, bunuri confiscate!

Înainte de Paști: Agenți economici "vizitați" de polițiști, jandarmi și inspectori de la Direcția Sanitar-Veterinară!

   Foto: Arhivă

În cursul zilei de marți, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Secţiei 3 Poliţie Rurală Hlipiceni, au desfăşurat pe raza comunelor Hlipiceni, Todireni şi Răuseni, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a activităţilor ilicite de comerţ.

Activităţile au fost desfăşurate de 14 poliţişti în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani şi Direcţiei Sanitar-Veterinare Botoşani.

Au fost verificaţi 53 de agenţi economici şi au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.500 de lei, dintre care 32 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, s-a dispus confiscarea de numerar şi bunuri în valoare de 1.800 de lei, reprezentând bunuri expuse spre comercializare fără documente legale.

Acţiuni similare au fost desfăşurate şi pe raza municipiului Dorohoi, în urma cărora au fost verificaţi 8 agenţi economici şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5.635 de lei.

De asemenea, un bărbat de 37 de ani a fost depistat de poliţişti în zona Pieţei Centrale din municipiul Dorohoi, având asupra sa 309 de pachete de ţigarete de provienienţă duty-free şi fără documente legale.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România este în semifinalele EURO U21! Urmează meciul cu Germania

Luni, 24 Iunie 2019
310

România s-a calificat în semifinalele EURO U21, după remiza cu Franța. Odată cu acest rezultat, românii antrenati de Mirel Radoi și-au asigurat și calificarea la Jocurile O...

Botoșănean mort într-un cumplit accident în Franța: Spulberat cu 110 km/h!

Luni, 24 Iunie 2019
1447

Un accident mortal a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 10.00, în apropiere de Offekerque. Un român, în vârstă de 19 ani, a fost spulbe...

Premiul I la etapa naţională a unui concurs pe tema protecţiei consumatorului, obţinut de elevi din regiunea N-E - FOTO

Luni, 24 Iunie 2019
239

În perioada 16-21 iunie 2019, la Eforie Sud, a avut loc etapa naţională a concursului pe tema protecţiei consumatorului "Alege! Este dreptul tău", organizat de ANPC în parten...