Firmele care acceptă plăţi cu cardul pot să acorde avansuri de numerar la cererea clienților!

Firmele care acceptă plăţi cu cardul pot să acorde avansuri de numerar la cererea clienților!
Societățile care acceptă plăţi cu cardul bancar pot să acorde avansuri de numerar la terminalele de plată la cererea clienților, spune Marian Grigoraș, din cadrul Comisariatului Regional pt Protectia Consumatorilor Reg. NE - Iasi.
 
"Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, cu modificările și completările ulterioare, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi şi alte obligaţii de plată au obligaţia să accepte încasări şi prin intermediul cardurilor de debit şi al cardurilor de credit. Aceeași obligație o au toate persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro în echivalent lei.
 
Totodată, entitățile care acceptă plăţi cu cardul bancar pot să acorde avansuri de numerar la terminalele de plată, la cererea clienților. Practic, comercianții care au implementat acest sistem îndeplinesc astfel şi funcţia de bancomat pentru clienţi. Avansul de numerar se acordă în limita a 200 de lei şi trebuie evidenţiat în mod distinct pe bonul fiscal. Trebuie afişat la loc vizibil semnul privind acordarea acestui serviciu, precum şi informaţii privind costurile serviciului.
 
Refuzul acceptării plății cu cardul constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către organele de control ale Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor sale teritoriale", precizează Marian Grigoraș pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Simona Halep triumfă din nou la Montreal!

Duminică, 12 August 2018
892

Liderul clasamentului mondial al WTA, Simona Halep a câștigat, duminică seara, Rogers Cup, după ce a învins-o în trei seturi, cu scorul de 7-6, 3-6, 6-4 pe tenismena americană&nb...

Lor cine le cere scuze? Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele de vineri!

Sâmbătă, 11 August 2018
3931

Femeia a povestit pentru HotNews experiența brutală prin care a trecut. Ea și prietenul său de familie, Mihai, se aflau în spatele jandarmilor și strângeau gunoaiele. Danny poves...

Comunicat PSD Botoșani: "PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze pentru afirmațiile iresponsabile împotriva Jandarmeriei"

Sâmbătă, 11 August 2018
3905

Partidul Social Democrat dezaprobă categoric actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018 și solicită autorităților statului să-i ancheteze de urgență pe cei care au ...