Firmele care acceptă plăţi cu cardul pot să acorde avansuri de numerar la cererea clienților!

Firmele care acceptă plăţi cu cardul pot să acorde avansuri de numerar la cererea clienților!
Societățile care acceptă plăţi cu cardul bancar pot să acorde avansuri de numerar la terminalele de plată la cererea clienților, spune Marian Grigoraș, din cadrul Comisariatului Regional pt Protectia Consumatorilor Reg. NE - Iasi.
 
"Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, cu modificările și completările ulterioare, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi şi alte obligaţii de plată au obligaţia să accepte încasări şi prin intermediul cardurilor de debit şi al cardurilor de credit. Aceeași obligație o au toate persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro în echivalent lei.
 
Totodată, entitățile care acceptă plăţi cu cardul bancar pot să acorde avansuri de numerar la terminalele de plată, la cererea clienților. Practic, comercianții care au implementat acest sistem îndeplinesc astfel şi funcţia de bancomat pentru clienţi. Avansul de numerar se acordă în limita a 200 de lei şi trebuie evidenţiat în mod distinct pe bonul fiscal. Trebuie afişat la loc vizibil semnul privind acordarea acestui serviciu, precum şi informaţii privind costurile serviciului.
 
Refuzul acceptării plății cu cardul constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către organele de control ale Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor sale teritoriale", precizează Marian Grigoraș pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Nicolae Bănicioiu trece în barca lui Victor Ponta: "Acum PSD e un partid de râsul lumii"

astăzi, 13:46
323

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu si-a anuntat, vineri, demisia din partid, alaturandu-se valului recent de plecari din tabara social-democrata, in contextul in care Opozitia pune la cale o motiune de c...

Dan Negru: "Am plătit 135 de euro amenda in Paris pentru ca mi-am verificat mailurile la un semafor! Ai noștri pun lumânări"

astăzi, 11:59
1717

Vedeta Antena 1, Dan Negru, face o comparație între atitudinea românilor și a francezilor sau americanilor în privința tragediilor. Noi doar punem lumânări, ei fac regulame...

Cazul impresionant al unui artist celebru: "Sursa puterii este întotdeauna acolo, Sus! Dumnezeu lucrează prin oameni, însă"

astăzi, 11:06
622

În urmă cu şase ani, Leo Iorga a primit un diagnostic crunt: cancer pulmonar. Au urmat mai multe operaţii chirurgicale şi tratamente chinuitoare cu citostatice. La scurt timp după ce a &ici...