Botoşani: Antifrauda Fiscală face ravagii în rândul contribuabililor: amenzi de sute de mii de lei dar şi un prejudiciu creat statului ce depăşeşte 10 milioane de lei

Cu şase judeţe de controlat, nici nu-i de mirare că inspectorii antifraudă nu ajung la Botoşani în fiecare zi. Dar şi când ajung, fac ravagii în contabilităţile agenţilor economici botoşăneni. Drept dovadă, numărul mare de "victime" care s-au trezit amendate cu sume mari.

Botoşani: Antifrauda Fiscală face ravagii în rândul contribuabililor: amenzi de sute de mii de lei dar şi un prejudiciu creat statului ce depăşeşte 10 milioane de lei

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Mai ales în perioada martie- aprilie inspectorii de la Direcţia Antifraudă Fiscală Suceava au descins în judeţ, şirurile de autoturisme cu sigla ANAF înşirându-se în special în zonele centrelor comerciale, de la bazar până în zona industrială.

De exemplu, numai în zona bazarului, inspectorii antifraudă au efectuat controale timp de câteva zile în luna martie, aplicând 75 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 225.750 de lei. De asemenea, aceştia au dispus confiscarea de bunuri în valoare de 36.564 de lei, precum şi suma de 1.766 de lei. 49 de contribuabili din complex şi operatori economici specializaţi în comercializarea de textile, îmbrăcăminte şi încălţăminte au fost atunci nevoiţi să dovedească provenienţa bunurilor scoase la vânzare.

Per total, însă, în prima jumătate a anului, 192 de contribuabili cu sedii sociale, domicilii fiscale sau puncte de lucru în judeţ au fost verificate de inspectorii antifraudă fiscală.

"Urmare controalelor desfășurate în prima jumătate a acestui an, inspectorii DGAF au aplicat 281 de amenzi contravenționale și avertismente, în valoare totală de 1.097.399 lei. De asemenea, au fost confiscate sume, bunuri și venituri ilegale în cuantum de 107.630 lei. În cazul a patru operatori economici verificaţi, s-a dispus suspendarea activității economice", răspund reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă, la solicitarea Ştiri.Botoşani.Ro.

Însă tot în cadrul verificărilor efectuate în judeţ, inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu cauzat bugetului de stat în valoare de 10.281.574 lei, pentru care au întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală. 

Replica agenţilor economici a venit ulterior, prin acţiunile deschide în instanţă, prin care încearcă- uneori şi reuşesc-, să anuleze procesele verbale prin care au fost amendaţi cu sume deloc de neglijat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1209

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5104

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1735

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...