Botoșănenii de peste 40 de ani care se vor stabili la țară și vor intra în agricultură vor beneficia de o primă de instalare de 100.000 de euro!

Botoșănenii de peste 40 de ani care se vor stabili la țară și vor intra în agricultură vor beneficia de o primă de instalare de 100.000 de euro!

Botoșănenii care vor dori să se stabilească la țară și să intre în agricultură vor beneficia de o primă de instalare de până în 100.000 de euro.

Aceasta este acordată de Uniunea Europeană pentru persoane de peste 40 de ani care doresc să se stabilească la țară și au competențe pentru a fi șef de exploatație.

Inițiativa i-a aparținut eurodeputatului Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, și a devenit realitate la nivel european unde s-a votat ca tinerii fermieri să aibă un sprijin majorat, iar cei care intră în agricultură și au peste 40 de ani să beneficieze de un sprijin consistent de 100.000 de euro!

Tinerii fermieri (până la 40 de ani) care au înființat pentru prima dată exploatații vor primi un sprijin complementar pentru o perioadă de 7 ani, în loc de 5 ani cât era prevăzut, și cu un cuantum majorat de la 70.000 de euro la 100.000 de euro!

”În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, le-am transmis fermierilor faptul că după 2021 subvențiilor românilor vor crește tocmai pentru a recupera din decalajele existente. De asemenea, pe mai departe vor fi finanțări substanțiale pentru sprijinul cuplat astfel încât să putem stimula sectoarele care sunt în dificultate. Am transmis un mesaj și studenților prezenți la acest eveniment de la facultățile de zootehnie și de profil. Am crescut alocările financiare în Parlamentul European pentru tânărul fermier de la 70.000 de euro până la 100.000 de euro. De asemenea, am introdus conceptul de „Noul fermier” în Politica Agricolă Comună pentru persoanele de peste 40 de ani, care pot beneficia de o primă de instalare de până la 100.000 de euro! În acest fel, România își poate consolida rolul de stat membru furnizor de alimente și nu de importator”, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda în cadrul unui eveniment organizat în județul Mureș, declarație pe care a prezentat-o și pe pagina sa de Facebook.

În prezent se lucrează la mecanismele prin care se vor acorda aceste prime de instalare, dar este sigur că se vor acorda din 2021.

 

Spune-ne opinia ta