Zilele Europene ale Patrimoniului, cu zeci de elevi în casa lui Nicolae Iorga
BOTOSANI

Zilele Europene ale Patrimoniului, cu zeci de elevi în casa lui Nicolae Iorga

În urma unei conferințe cu elevi și profesori, despre Nicolae Iorga, în Casa Memorială a savantului de la Botoșani, un muzeograf a făcut o destăinuire pe cât de surprinzătoare, pe atât de îmbucurătoare.

În jur de cincizeci de liceeni, de la Colegiul Economic "Octav Onicescu" din municipiu, au ascultat astăzi, în cadrul unei conferințe înscrise în "Zilele europene ale patrimoniului", aspecte mai mult sau mai puțin cunoscute ale vieții și ale activității lui Nicolae Iorga. 

Prelegerile au fost ținute în Casa Memorială a omului de cultură botoșănean, de către: Sergiu Balanovici, șef al Secției de Memorialistică a Muzeului Județean Botoșani, George Arhip, muzeograf, și Dan Prodan, profesor de istorie.

După plecarea tinerilor, muzeograful George Arhip a povestit o întâmplare mai puțin obișnuită. 

"Colega mea a primit un musafir foarte tânăr, la un moment dat. Era un băiat de clasa a doua, care a venit să viziteze casa memorială. De unul singur, fără părinți. Părinții nu au vrut să îl însoțească, spunea el. Era pasionat de istorie, știa foarte multe lucruri", mărturisește George Arhip, cu încântare.

Cazul este cu atât mai fericit, cu cât cei care trec pragul Casei Memoriale, din proprie inițiativă, se împuținează. O explicație ar fi că: "Trăim într-o epocă digitizată și putem afla, oricând și despre absolut orice, de pe internet", după cum susține același muzeograf.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Directorul Urban Serv: "I-am amenințat pe comercianții din Piața Mare că venim cu buldozerele"

astăzi, 19:15
1423

Una dintre problemele cu care se confruntă municipalitatea și, în special, se pare, Urban Serv, este nerespectarea spațiului public de către comercianții din Piața Mare.Extinderea ilegală ...

Imprimante de coduri de bare la Pediatrie: "În sfârșit, nu mai stăm să scriem zeci de nume și de prenume pe fiecare fiolă!"

astăzi, 18:00
157

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani se află într-o perioadă de îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește dotarea, dar și reabilitarea interioară a...

Directorul Urban Serv le răspunde comercianților din Piața Centrală: "Chiria pe spațiu nu este mare, dacă e să comparăm cu alte județe"

astăzi, 17:19
608

După ce câțiva comercianți din Piața Centrală s-au plâns că ar plăti servicii "inexistente" la Urban Serv, directorul instituției a subliniat că, de ani de zile, există...