Zilele Europene ale Patrimoniului, cu zeci de elevi în casa lui Nicolae Iorga
BOTOSANI

Zilele Europene ale Patrimoniului, cu zeci de elevi în casa lui Nicolae Iorga

În urma unei conferințe cu elevi și profesori, despre Nicolae Iorga, în Casa Memorială a savantului de la Botoșani, un muzeograf a făcut o destăinuire pe cât de surprinzătoare, pe atât de îmbucurătoare.

În jur de cincizeci de liceeni, de la Colegiul Economic "Octav Onicescu" din municipiu, au ascultat astăzi, în cadrul unei conferințe înscrise în "Zilele europene ale patrimoniului", aspecte mai mult sau mai puțin cunoscute ale vieții și ale activității lui Nicolae Iorga. 

Prelegerile au fost ținute în Casa Memorială a omului de cultură botoșănean, de către: Sergiu Balanovici, șef al Secției de Memorialistică a Muzeului Județean Botoșani, George Arhip, muzeograf, și Dan Prodan, profesor de istorie.

După plecarea tinerilor, muzeograful George Arhip a povestit o întâmplare mai puțin obișnuită. 

"Colega mea a primit un musafir foarte tânăr, la un moment dat. Era un băiat de clasa a doua, care a venit să viziteze casa memorială. De unul singur, fără părinți. Părinții nu au vrut să îl însoțească, spunea el. Era pasionat de istorie, știa foarte multe lucruri", mărturisește George Arhip, cu încântare.

Cazul este cu atât mai fericit, cu cât cei care trec pragul Casei Memoriale, din proprie inițiativă, se împuținează. O explicație ar fi că: "Trăim într-o epocă digitizată și putem afla, oricând și despre absolut orice, de pe internet", după cum susține același muzeograf.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Handbal masculin: CSM Botoșani – CSM Vaslui, scor 19-33

Luni, 12 Noiembrie 2018
471

Meciul CSM Botoșani – CSM Vaslui, de sâmbătă, 10 noiembrie, s-a încheiat cu scorul de 19-33 (9-18). Cu toate că botoșănenii sperau la victorie, iar echipa adversară le-a ...

Antrenorul Leonard Bibirig: "Ne așteaptă o etapă dificilă, la Botoșani. Sunt mult mai competitivi"

Marţi, 6 Noiembrie 2018
838

Antrenorul echipei vasluiene de handbal masculin, Leonard Bibirig, fost antrenor al lotului național în această categorie, a precizat că se așteaptă la un meci dificil cu botoșănenii. Ech...

Leonard Bibirig și CSM Vaslui vin în Polivalentă pentru un duel cu CSM Botoșani

Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
655

După meciul cu Bacău, finalizat cu un scor foarte strâns, echipa botoșăneană de handbal masculin trebuie să înfrunte deținătoarea primului loc în clasamentul Diviziei A. Disputa CSM II...