Weekend cu doua spectacole la Teatrul Eminescu!

Weekend cu doua spectacole la Teatrul Eminescu!
Teatrul Mihai Eminescu Botoşani prezintă sâmbătă, 2 februarie 2013, spectacolul "Fara puterea de a mai schimba ceva", si duminica, 3 februarie 2013, "Arta cu seminte prajite". Spectacolele incept la ora 18.00.

"Fără puterea de a mai schimba ceva", de Jonas Gardell, un spectacol de Vald Volf
Distributia: Dana Bucătaru, Lidia Uja, Mirela Nistor, Alexandra Vicol, Sorina Băleanu
Scenografia - Gelu Râșca, Coregrafia - Anca Pascu, Muzica - Ecaterina Cojocari


 
Punerea în scenă a textului "Fără puterea de a mai schimba ceva", de Jonas Gardell, îşi propune să vorbească despre identitate, despre nevoia de iubire şi formele de dezvoltare a psihicului în absenţa ei. Spectacolul dezvăluie tensiunile din relaţiile de familie, alteritatea, boala şi suferinţa, reprezentările onirice și halucinante ale lui Dumnezeu şi ale diavolului în subconştientul uman pentru a evidenția zbuciumul interior al personajelor. Prinse în ecuații afective necunoscute pentru ele însele, personajele își transferă unele altora propriile temeri și angoase având sau nu puterea de a se elibera, reușind sau nu să trăiască ori să se îngroape într-un iad personal al unui trecut de nedepășit.

"Am ales acest text în care toate rolurile aparțin unor femei cuvârste cuprinse între 15 și 45 de ani pentru că mă simt, cumva, mai aproape de pătrunderea psihologiei feminine.  Mi se pare a fi o zonă mult mai sensibilă, mult mai fragilă, o zonă cam uitată de cei care creează teatru…Se află în dezbatere, dacă vreți, problemele unei familii. Apare relația mamă – copil, apoi relațiile dintre surori, dintre fetele care au crescut și s-au angajat definitive în sprijinirea mamei care se află pe moarte…Surorile se adună pentru a fi alături de mamă… sau mai puțin au revenit cu adevărat… Din pricină că spectacolul este realist, cred că voi reuși să captez atenția publicului, indiferent de vârstă", spune Vlad Volf despre spectacolul "Fără puterea de a mai schimba ceva".


Duminică, începând cu ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Mihai Eminescu are loc spectacolul "Artă cu seminţe prăjite" - comedie şi dramă - de Cătălin Mihuleac.Spectacolul - şi comedie şi dramă - reprezintă o premieră absolută cu textul lui Cătălin Mihuleac, un text remarcat de critică şi publicat în antologii importante. "Artă cu seminţe prăjite" este şi debutul regizoral în lumea actorilor profesionişti pentru Lenuş Moraru. Nu mai puţin important, a fost readusă în luminile rampei actriţa Elena Ligi, Societar de Onoare al Teatrului "Eminescu", demonstrându-se în acest fel - dacă mai era nevoie - că actorii nu ies niciodată la pensie.
Distribuţia: Vali Popa, Bogdan Horga, Elena Ligi, Petronela - Lorena Chiribuţă, Irina Mititelu, Bogdan Muncaciu, Lidia Uja, Narcisa Vornicu, Florita Ţugui, Crenola Muncaciu, Petruţ Butuman, Traian Andrii.

Regia artistică: Lenuş Moraru

Ironie necruţătoare peste o meteahnă, pare-se, universală: oamenii de valoare sunt preţuiţi abia după moarte! Dramaturgul Cătălin Mihuleac a pornit de la o observaţie pe care a făcut-o cu prilejul unei vizite întreprinse la complexul memorial Van Gogh din Amsterdam. Pe seama pictorului care în întreaga sa viaţă a vândut doar un tablou şi a avut parte doar de o cronică - este vorba de Van Gogh - s-a creat acum o adevărată industrie care-i exploatează celebritatea postumă. Schimbând ceea ce este de schimbat, dramaturgul vede, în realitatea românească, ridicarea unei garsoniere confort trei - în care a trăit şi a creat un intelectual de valoare - la rang de casă memorială asaltată de turişti din toate colţurile Pământului. Ironie transparentă şi, spuneam, necruţătoare, la adresa condiţiilor în care a trăit un intelectual român şi, în acelaşi timp, condamnarea cu mijloacele artei a ingratitudinii umane dispusă să recunoască valoarea cuiva doar după moartea "personajului principal".


Pretul unui bilet este 15 lei pentru adulti si 7 lei pentru elevi si studenti.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
260

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
205

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
99

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...