Trofeul Amfiteatru 2010, castigat de Colegiul National "Mihai Eminescu" Botosani

Trofeul Amfiteatru 2010, castigat de Colegiul National "Mihai Eminescu" Botosani

 Trupa Colegiului National Mihai Eminescu, in momentul decernarii Trofeului!  

Festivalul de teatru pentru liceeni Amfiteatru a tras cortina, sambata seara, dupa patru zile de competitie la inalt nivel artistic.

Cea de-a doua editie a Festivalului de teatru pentru liceeni Amfiteatru a debutat pe 8 iunie si a reunit 10 licee, dintre care doua din Bucuresti si Suceava, trupele fiind selectionate anterior, in timpul festivalurilor care s-au desfasurat in Botosani si in tara.



Dupa patru zile de competitie, elevii au fost invitati la teatru! Astfel, inainte de gala de decernare a premiilor, Teatrul Mihai Eminescu Botosani, institutie organizatoare a evenimentului (alaturi de Asociatia Amiteatru 2006), a prezentat spectacolul Ivan Turbinca, una dintre productiile teatrului botosanean care a beneficiat de cele mai multe premii si cronici elogioase in ultimii ani, cu Bogdan Horga in rol principal. Spectacolul regizat de Ion Sapdaru a avut, sambata, marele merit de a le oferi elevilor un exemplu de profesionalism si inteligenta actoriceasca, de manifestare teatrala colectiva, fara a uniformiza si fara a lipsi publicul de farmecul individual al fiecarui personaj in parte. 



Dupa spectacol, Traian Apetrei, director al Teatrului Mihai Eminescu, a deschis gala de decernare a premiilor celei de a doua editii a Festivalului interjudetean Amfiteatru.
O gala a laureatilor care a adus in atentie in primul rand conditia actorului si esenta actului artistic, in speta actoria. O gala care, desi lipsita de fastuozitatea anilor anteriori (cu care ne-au obisnuit galele Lyceum) a castigat in consistenta si adancime, fapt datorat in mare parte actorului Marius Rogojinschi, care si-a transformat Laudatio-ul care figura in desfasuratorul organizatorilor intr-un discurs menit sa provoace in inimile zecilor de elevi din sala constientizarea ideii de teatru, nobletea si, mai ales, responsabilitatea pe care le implica profesia de actor.    



Apreciind existenta si, mai ales, continuitatea festivalurilor de teatru din Botosani si din tara, Marius Rogojinschi, director al Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache, a atras atentia asupra efemeritatii premiilor si a trofeelor, punctand asupra aspectelor cu adevarat importante intr-o astfel de competitie, in incheiere exprimandu-si respectul fata de toti elevii care au evoluat in cele 10 spectacole, pe scena Festivalului Amfiteatru.



Marele castigator al Festivalului Amfiteatru 2010 este Atelierul de Teatru al Colegiului National Mihai Eminescu, cu spectacolul Ivona, regia Lenus Teodora Moraru, costumele Gelu Risca si Alina Dinca, coregrafia Victoria Bucun. Un teatru-spectacol, o reprezentatie indrazneata si – pe alocuri - riscanta, care s-a dovedit a fi, insa, formula castigatoare a acestui an. Celelalte doua spectacole care contau in lupta pentru trofeu, "Love unlimited", regia Ioan Cretescu, al Grupului Scolar de Industrie Usoara, si "Croitoru", regia Ovidiu Ivan si Mirela Nistor, al Colegiului National "A.T.Laurian", au fost distinse cu premii speciale ale juriului, primind insa si aplauze la scena deschisa.



Dincolo de premiile acordate, competitia a castigat in special prin nivelul artistic, prin calitatea interpretarii, dar si prin complexitatea reprezentatiilor si ingeniozitatea alegerii repertoriului, toate aceste elemente la un loc si fiecare in parte contribuind in mare masura la reusita festivalului.

In finalul galei, actorul Marius Rogojinschi i-a invitat pe elevii-actori sa treaca pragul Teatrului Vasilache, unde luni, in cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret, va avea loc spectacolul "O zi din viata lui Robinson Crusoe", dupa un text de Dan Cojocaru, regia Marius Rogojinschi, cu Marius Rusu si Florin Iftode in rolurile principale.    




Juriul care a evaluat prestanta actorilor din competitia Amfiteatru 2010 a fost compus din Teodora Campineanu (regizor), Petronela Chiributa (actrita), Bogdan Muncaciu (actor), Anca Nechita (reporter TeleM), Daniel Botezatu (inspector pe probleme educative, ISJ Botosani).

Vom reveni cu lista completa a premiilor Amfiteatru 2010.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
325

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
561

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...