Teatrul Mihai Eminescu: Cafeaua domnului ministru, sambata si duminica!

Teatrul Mihai Eminescu: Cafeaua domnului ministru, sambata si duminica!
Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani vă invită sâmbătă, 18 septembrie, şi duminică, 19 septembrie, ora 18.00, in Sala Atelier, la spectacolul "Cafeaua domnului ministru", de Horia Gârbea.

Tânărul regizor a conturat o parodie a politicului românesc realizat cu mijloace pamfletare care caricaturizează prostia, şmecheria, îngâmfarea şi falsitatea celor care ne conduc. O comedie savurosă în care cei trei actori îşi interpretează personajele fără cusur, transmite Teatrul Mihai Eminescu Botosani.
 
"Am făcut teatru de când mă ştiu, dar în ultimii ani am lucrat în televiziune ca actor şi regizor. În ciuda marii diferenţe financiare am preferat să iau o pauză şi să fac teatru pentru că inclusiv fizic îi simţeam lipsa. Am ales acest text al domnului Gârbea pentru că este o comedie foarte bine scrisă pentru actori şi pentru că se potriveşte foarte bine acestei perioade politice şi economice pe care o tranzităm. Am ales Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani pentru că este un teatru foarte bun cu o trupă de actori extraordinară şi pentru că este un teatru potrivit unui debutant, să nu uităm că aici a debutat şi  Marele Om-  DAN PURIC. Vreau să mulţumesc întregii echipe a teatrului, şi actorilor EDUARD SANDU, IRINA MITITELU şi FLORITA ŢUGUI colaborarea cu ei fiind foarte frumoasă. Vă aştept la spectacol să facem haz de necaz", spune Alexandru Avadanei, regizorul spectacolului.

Uniunea Scriitorilor a premiat piesa, iar in 1998 a fost nominalizata de catre UNITER la "Piesa anului". Horia Garbea apreciaza ca este "una dintre putinele comedii macabre ale dramaturgiei romanesti (...) cu situatii si replici de umor negru, grotesca si absurda. Este de fapt o farsa macabra".
 
Preţ bilet – 10 lei

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
309

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
533

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
157

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...