Tată şi fiu, invitaţi în concertul Filarmonicii Botoşani!

Tată şi fiu, invitaţi în concertul Filarmonicii Botoşani!

 ROMEO RIMBU  

Dirijorul Romeo Rîmbu şi violonistul Remus Rîmbu sunt invitaţii Filarmonicii Botoşani la concertul simfonic de vineri, 7 februarie 2014.

Cei doi sunt tată şi fiu, Remus Rîmbu fiind student  în  anul  I  la  Conservatorul de Muzică din Viena.

În program:

W. A. Mozart: Simfonia nr. 25, în sol minor
L. van Beethoven: Romanţa pentru vioară şi orchestră în fa major
P. Sarasate: Melodii lăutăreşti pentru vioară şi orchestră
C. Saint-Saëns: Introducere şi Rondo capriccioso pentru vioară şi orchestră
Fr. Liszt: Poemul simfonic Preludiile

Profesor-asociat al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, Romeo Rîmbu deţine şi funcţiile de dirijor permanent ale Filarmonicilor din Oradea şi Ploieşti. Totodată, deţine statutul de membru fondator, director artistic şi dirijor permanent al Noii Orchestre Transilvane, cu sediul la Bistriţa- colectiv format prin selectarea celor mai valoroşi artişti instrumentişti ardeleni.

Remus Rîmbu este  student  în  anul  I  la  Conservatorul de Muzică din Viena, unde studiază vioara cu profesorul Nicolas Koeckert, câştigător la prestigiosul concurs de interpretare Piotr Ilici Ceaikovski.  Între anii 2001-2008 a urmat cursurile Liceului de Artă din Oradea, la clasa de vioară a profesorilor Sebastian Bratu şi Agneta Tokay, iar între anii 2008-2013 a Liceului de Muzică Sigismund Toduţă Cluj Napoca. În decursul timpului a participat la diverse cursuri de măiestrie printre care cele susţinute de Florin Paul în martie 2011 la Cluj, cele ale lui Gabriel Croitoru în iulie 2011 la Buşteni, cele ale lui Liviu Prunaru în august 2012 la Sinaia, şi cele ale lui Nicolas Koeckert în ianuarie 2013 la Viena. Din anul 2012, Remus este membru al Romanian Sinfonietta Orchestra, condusă de dirijorul Horia Andreescu.

Prgramul viitor

Următorul concert are loc pe data de 14 februarie 2014, la ora 18,30, şi este dedicat Orchestrei de suflători a Filarmonicii Botoşani. Coordonator şi solist clarinet: MIHAI AILENEI (Filarmonica Iaşi)

În program:
G. Donizetti: Uvertură 
Sabin Păutza: Divertismentul nr. 2  
W. A. Mozart: Serenada KV 397 
Nino Rota: In concerto 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teodorovici insista sa faca reduceri de personal la stat: Concedierile se decid pana la finalul acestui an

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
407

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca ar trebui facuta o analiza cu privire la schema de personal din ministere, deoarece exista institutii in care functiile de suport depasesc 30% si es...

Botoșani: 142 de absolvenți selectați de angajatori în urma Bursei locurilor de muncă, alți 19 tineri au fost angajați pe loc!

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
389

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat Bursa locurilor de munca pentru absolventi, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean ...

Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
1631

Prognoza meteo anunţă temperaturi tot mai scăzute săptămâna viitoare. Putem spune că iarna îşi intră în drepturi. Joi, 25 octombrie, sunt anunţate primele ninsori în R...