Spectacolul "Brâncovenii" de la Seminarul Teologic Botoşani, distins cu premii la Festivalul Lyceum!

Spectacolul "Brâncovenii" de la Seminarul Teologic Botoşani, distins cu premii la Festivalul Lyceum!
In perioada 7-12 aprilie 2014 s-a desfășurat la Botoșani cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Concurs de Teatru "Lyceum". Anul acesta s-au înscris în concurs trupe a patru licee din Botoșani între care și trupa "Agathos" a Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe".

Trupa de teatru "Agathos" a interpretat piesa "Brâncovenii", în regia lui Cezar Amitroaie, o adaptare a textului aparținând diaconului Codruț Dumitru Scurtu. Piesa "Brâncovenii" a surprins, chiar după scurgerea a trei veacuri de la martiriu, prin mesajul încărcat de dramatism al jertfei pentru credința străbună, pentru identitatea națională a domnitorului Constantin Brâncoveanu și al celor cinci fii ai săi.

Accentele tragice ale reprezentației au fost marcate prin corul "Rapsodos" al Seminarului care  a însoțit de la început până la final parcursul dramatic.

Juriul a apreciat prestația elevilor seminariști prin premii, după cum urmează:

- Locul al II-lea, pentru Cel mai bun spectacol,
- Premiul special al juriului - pentru cea mai bună alegere repertorială,
-Premiul special al juriului - pentru rol colectiv  Corului "Rapsodo".

De asemenea, au fost nominalizați și elevii :
-Nicolae Blidar - pentru rolul "Brâncoveanu" – nominalizat la secțiunea premiul pentru cel mai bun rol principal masculin
-Alexandru Ceornea - pentru rolul "Sultanul Ahmed" – nominalizat la secțiunea premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin.

Un rol deosebit l-au avut colaboratorii d-na prof. Crina Ștefan, în calitate de coordonator, d-na prof. Corina Țifrea, coordinator educativ și d-nul prof. Marius Râznic, consultant istoric.

(Seminarul Teologic Botosani)






 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
280

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
479

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...