Spectacole de neuitat prezentate în acest weekend de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani

Spectacole de neuitat prezentate în acest weekend de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani prezintă în acest weekend două spectacole minunate.

Așadar, sâmbătă, 24 octombrie, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului, va avea loc spectacolul „Ursul”, de A.P. Cehov. Regia artistică îi aparține lui Mihai Donțu iar scenografia este asigurată de Mihai Pastramagiu.

Din distribuție fac parte actorii Crenola Muncaciu, Bogdan Muncaciu și Radu Dragoș.

"Mereu atent la meandrele trăirilor sufleteşti, dramaturgul rus A. P. Cehov evidenţiază, în piesa sa "Ursul", cam cât pot dăinui în timp, pentru o femeie, jurămintele de fidelitate eternă. La moartea soţului, o doamnă din lumea bună a vremurilor demult apuse, jură celui tocmai plecat "dincolo" credinţă fără de cusur până la capătul vieţii. Doar că pe când încă trăia, soţul - pentru a menţine aspectul de familie respectabilă - făcuse diverse împrumuturi. Imediat după deces, creditorii au şi venit la soţie să ceară banii împrumutaţi de defunct. O vreme "tare pe poziţie", soţia îndoliată nu cedează la avansurile unuia dintre creditori, pentru ca în cele din urmă să se aleagă praful din jurămintele făcute soţului înălţat la ceruri.

Este vorba de o comedie spumoasă, gândită de regizorul Mihai Donţu în ritm alert, cu ironii îngroşate "la moment", cu un final în care viaţa - în fapt, dragostea - triumfă în ciuda unor norme socotite la un moment dat a fi de netrecut. Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu şi Radu Dragoş au înţeles pe deplin intenţiile dramaturgului, drept care spectacolul - beneficiind şi de scenografia inspirată a lui Mihai Pastramagiu - se constituie ca o felie de viaţă adevărată, credibilă, impregnată de optimism. Ca întotdeauna când e vorba de Cehov şi trupe cu reale calităţi artistice - spectacolul merită să fie văzut!", au declarat organizatorii spectacolului.

În ziua de duminică, 25 octombrie 2020, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului, va avea loc spectacolul „Îmbătați de dragoste”, după Pierre de Marivaux.

Regia artistică și muzica este asigurată de Alexandru Vasilachi iar scenografia de Mihai Pastarmagiu. Coregrafia îi este atribuită Victoriei Bucun iar asistent regie Sorin Ciofu.

Din distribuție fac parte actorii Cezar Amitroaei (Domnul Orgon), Petruț Butuman (Mario, fiul său), Silvia Răileanu (silvi, fiica sa), Sorin Ciofu (Dorian, pretendentul Silviei), Lidia Uja (Lizet, camerista Silviei) și Răzvan Amitroaei (Victoire, valetul lui Dorian)

“Eterna dragoste...

Un joc al dragostei, doar aparent inofensiv, pune o problemă cât se poate de serioasă și veche de când e lumea: într -o căsnicie, e mai importantă zestrea sau omul?

Să fie adevărat că haina-l face pe om?

Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite?

Este loc, în sufletul atât de zbuciumat al omului, și pentru dragoste și pentru rațiune, sau dragostea -i oarbă și rațiunea rece precum gheața? Încap - și dragostea și rațiunea - în același suflet?

Îmbătați - vă de dragoste! Dar nu uitați de și următoarea etapă, cea a prieteniei și a prețuirii sincere!” - T.A.

Prețul unui bilet este de 30 lei , iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet fiind de 15 lei.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970 Program: 10.00 – 18.00, de luni până vineri, sâmbătă și duminică :10.00 - 13,00 și 16.00 - 18.00 online https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Angajări fără concurs la DGASPC Botoșani

astăzi, 15:18
371

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani angajează fără concurs, pe perioada stării de alertă, asistenți medicali debutanți și infirmie...

S-a stins din viață Constantin Livadaru, un renumit iconograf botoșănean

astăzi, 13:32
1378

Joi, 3 decembrie 2020, s-a stins din viață la numai 42 de ani, în urma unui stop cardiac, Constantin Livadaru, artistul botoșănean care a pictat sute de icoane și a restaurat biserici vechi...

Fondul Documentar Ipotești, pus la dispoziția publicului în mod gratuit

astăzi, 11:52
115

Memorialul Ipotești a început să ofere acces gratuit tuturor celor care doresc la fondul său documentar: corespondență, fotografii, cărți poștale, acte și documente, manuscrise, no...