Ședință a Cenaclului Quasar și lansări de carte, la Biblioteca Județeană

Ședință a Cenaclului Quasar și lansări de carte, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu" Botoșani vă invită sâmbătă, 25 noiembrie să descoperiți, într-un context inedit, două noi volume de certă valoare care și-au făcut apariția în peisajul cultural botoșănean.

Începând cu orele 11:30, Sala de Lectură a bibliotecii va găzdui o ședință a cunoscutului  cenaclu literar „Quasar”, din Iași.  Cu o activitate de peste 35 de ani, cenaclul ieșean continuă să reprezinte un vârf de lance al activității literare și creatoare din Moldova și nu numai. 

Cu prilejul acestui eveniment va fi prezentat volumul „Petale în vânt/Petals on the wind”, cuprinzând Haiku-uri ale unui maestru al genului: Cezar Ciobîcă, profesor de limba română, multiplu premiat pentru poeziile sale în genul Haiku. În anul 2016, Cezar Ciobîcă a primit de la Haiku Euro Top, certificatul de recunoaștere prin care este inclus în topul celor mai buni 100 creatori de haiku din Europa. 

Evenimentul de sâmbătă va prilejui, de asemenea și lansarea lucrării ”Turnura etică în fenomenologie” aparținând profesorului Ciprian Iulian Șoptică. Vechi și apropiat prieten al bibliotecii, autorul nu este la prima experienţă editorială. Volumul care urmează a fi lansat, vine în completarea unei opere deja vaste, conținând titluri precum "Dumnezeu n-a murit" (poeme), "Urlet de lumină" (poeme), "Înapoi la raţiune. Introducere în ontologia şi epistemologia lui Karl Raimund Popper" (studiu), "Gândirea dogmatică în gnoseologia lui Lucian Blaga" şi "Trăind în iluzia superiorităţii".

În cadrul ședinței de sâmbătă, cenaclul „Quasar” va fi reprezentat de către conf. unv. dr. George Ceaușu, dr. Alex Marinescu, prof. drd. Ionuț Horeanu, drd. Mircea Boboc. Vor mai fi prezenți , ca invitați speciali, prof. Cezar Vasilescu și prof. Petruț Pîrvescu din Botoșani, prieteni apropiați ai autorilor.

(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cetățenii au crezut că e beat, însă medicii au chemat poliția când l-au căutat în buzunare!

astăzi, 22:21
445

Cetățenii din zona Primăverii, din municipiul Botoșani, au sunat la 112 după ce l-au observat pe tânărul de 25 de ani manifestând o stare aproape de leșin.Dacă inițial au crez...

Cadre medicale chemate pentru bicicliști răniți în accidente rutiere!

astăzi, 21:27
129

Tot mai dese sunt incidentele în care sunt implicați bicicliștii, de multe ori cu consecințe grave, fapt care dovedește că persoanele care folosesc acest mijloc pentru deplasare nu conștie...

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

astăzi, 20:10
354

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...