Ședință a Cenaclului Quasar și lansări de carte, la Biblioteca Județeană

Ședință a Cenaclului Quasar și lansări de carte, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu" Botoșani vă invită sâmbătă, 25 noiembrie să descoperiți, într-un context inedit, două noi volume de certă valoare care și-au făcut apariția în peisajul cultural botoșănean.

Începând cu orele 11:30, Sala de Lectură a bibliotecii va găzdui o ședință a cunoscutului  cenaclu literar „Quasar”, din Iași.  Cu o activitate de peste 35 de ani, cenaclul ieșean continuă să reprezinte un vârf de lance al activității literare și creatoare din Moldova și nu numai. 

Cu prilejul acestui eveniment va fi prezentat volumul „Petale în vânt/Petals on the wind”, cuprinzând Haiku-uri ale unui maestru al genului: Cezar Ciobîcă, profesor de limba română, multiplu premiat pentru poeziile sale în genul Haiku. În anul 2016, Cezar Ciobîcă a primit de la Haiku Euro Top, certificatul de recunoaștere prin care este inclus în topul celor mai buni 100 creatori de haiku din Europa. 

Evenimentul de sâmbătă va prilejui, de asemenea și lansarea lucrării ”Turnura etică în fenomenologie” aparținând profesorului Ciprian Iulian Șoptică. Vechi și apropiat prieten al bibliotecii, autorul nu este la prima experienţă editorială. Volumul care urmează a fi lansat, vine în completarea unei opere deja vaste, conținând titluri precum "Dumnezeu n-a murit" (poeme), "Urlet de lumină" (poeme), "Înapoi la raţiune. Introducere în ontologia şi epistemologia lui Karl Raimund Popper" (studiu), "Gândirea dogmatică în gnoseologia lui Lucian Blaga" şi "Trăind în iluzia superiorităţii".

În cadrul ședinței de sâmbătă, cenaclul „Quasar” va fi reprezentat de către conf. unv. dr. George Ceaușu, dr. Alex Marinescu, prof. drd. Ionuț Horeanu, drd. Mircea Boboc. Vor mai fi prezenți , ca invitați speciali, prof. Cezar Vasilescu și prof. Petruț Pîrvescu din Botoșani, prieteni apropiați ai autorilor.

(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Buna Vestire, cea mai importană veste din istorie - VIDEO

Sâmbătă, 24 Martie 2018
108

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

Sâmbătă, 24 Martie 2018
176

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

Sâmbătă, 24 Martie 2018
447

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...