REGULAMENTUL Festivalului Interjudeţean de colinde şi datini româneşti "Trec Magii prin Vatra Moldovei"

REGULAMENTUL Festivalului Interjudeţean de colinde şi datini româneşti "Trec Magii prin Vatra Moldovei"
Pe data de 15 noiembrie 2014 are loc ce a de-a IV-a ediţie a Festivalului Interjudeţean de colinde şi datini româneşti "Trec Magii prin Vatra Moldovei", organizat de Asociaţia IHTIS.

Evenimentul, care se va desfăşura la Hotel Rapsodia din Botoşani, are scopul de a aduce față în față tineri cu si fără dizabilități veniți din diferite județe cu gândul sincer de a primi cel mai măreț TROFEU pe care o comunitate îl poate oferi – acela de A FI ÎMPREUNĂ.

Conform organizatorilor, fiind un eveniment – concurs, jurizarea implică o ierarhizare a participanților, motivând dorința tinerilor cu dizabilități de a persevera în pregătire, experimentând an de an participarea cu șanse egale alături de semenii fără dizabilități.

Pot participa atât grupuri de colindători cât si concurenți individuali, promovând repertorii adecvate tematicii festivalului – colinde sau datini românești.

Participanții, cu si fără dizabilități, pot avea vârste cuprinse între 7 si 35 ani. IHTIS fiind declarată prin Statut ca Asociație pentru Tineret - grupul țintă căruia se adresează proiectul a trebuit delimitat prin vârstă, astfel:
- 205 participanți cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 ani;
- 40 participanți cu vârsta între 7 - 14 ani.

Așadar, vârsta va fi un prim criteriu de preselecție.

Festivalul este structurat pe:
• Două secțiuni: COLINDE și DATINI.
• Secțiunea COLINDE va include TREI subsecțiuni:
S1 - INDIVIDUAL
S2 - GRUP VOCAL (minim 3 participanți și maxim 10 participanți)
S3 - PROFESIONIȘTI (concurenți individuali și grupuri elevi sau absolvenți ai liceelor de artă, pedagogic, seminarii teoologice sau școli de artă populară).

Fiecare participant are dreptul de a se înscrie numai la o singură secțiune.

Instituțiile de învățământ de masă sau cele speciale au dreptul să înscrie maxim 10 concurenți, pentru a asigura diversitatea evenimentului. Această condiție obligă fiecare instituție să facă o preselecție a participanților, înscriindu-i în concurs pe CEI MAI BUNI.

Intrarea în concurs se stabilește prin ordinea primirii la adresa de E-mail indicată de Organizator a formularului de înscriere, completat cu TOATE cerințele solicitate, pentru fiecare Secțiune sau subsecțiune.

CITESTE AICI REGULAMENTUL FESTIVALULUI!
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
9

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
19

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
208

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....