Piesă de teatru creștin în cadrul Serilor Doxologia, prezentată şi pe scena botoşăneană!

Piesă de teatru creștin în cadrul Serilor Doxologia, prezentată şi pe scena botoşăneană!
În anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA al Arhiepiscopiei Iașilor a pregătit, cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, mai multe evenimente speciale.

Unul dintre acestea, organizat în cadrul Serilor DOXOLOGIA, va avea loc duminică, 19 octombrie a.c., la Teatrul pentru Copii și Tineret "Luceafărul" din Iași, începând cu ora 19.00.

Este vorba despre piesa de teatru "Plecare fără întoarcere", o dramatizare după romanele: Ultimul Constantin de Ileana Toma, Neamul Basarabilor de Aurel Petrescu, respectiv după piesele de teatru Constantin Brâncoveanu de Nicolae Iorga şi Ultimul drum al lui Brâncoveanu de Dan Tărchilă.

Acțiunea se petrece într-una dintre celulele închisorii Ediculé din Istanbul, cu puțin timp înaintea decapitării domnitorului Brâncoveanu, a fiilor săi și a sfetnicului Ianache Văcărescu. Din distribuție fac parte: Corneliu Jipa, Marian Ciripan, Cristina Moldoveanu și Cristi Dionise.

Piesa, pusă în scenă de trupa de teatru Civic Art din București, se va juca și la Botoșani (Luni, 20 octombrie 2014, ora 19.00 – Casa de Cultură a Sindicatelor "Nicolae Iorga").

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul face parte și din seria de evenimente prilejuite de sărbătoarea dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva.
 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
498

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
158

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
431

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...