"Traistuta cu povesti" sau lumea copilariei, la Teatrul Vasilache Botosani! - VIDEO

"Traistuta cu povesti" sau lumea copilariei, la Teatrul Vasilache Botosani! - VIDEO
"Traistuta cu povesti", spectacol a carui premiera a avut loc in luna noiembrie a anului trecut, aduce in fata celor mai mici privitori trei povesti extrem de familiare atat copiilor, cat si parintilor sau educatorilor, dar si elevilor din clasele primare.

Povestile populare "Turtita umflata", "Ridichea uriasa" sau "Casuta din ulcior" devin astfel adevarate bijuterii actoricesti, tocmai prin seriozitatea si minutiozitatea cu care au fost re-create pentru publicul mic, incepand cu varsta de 3 ani.

Selectate de regizorul Valentin Dobrescu, beneficiind de consilierea didactica a institutorului Aurelia Ciura, directoarea Gradinitei 21 din Botosani, textele devin in mod cert un alt gen de material didactic, in special in domeniul reformei educatiei timpurii.

Forma de realizare a spectacolului, cu papusi si papusari la vedere, este extrem de inspirata, intrucat prezinta micutilor o fata cunoscuta a teatrului. Cati dintre copiii nostri nu s-au jucat cu papusile imaginand adevarate scene de teatru, in care cu convingere isi imprumuta vocea personajului si traiesc odata cu el bucuriile sau mahnirile? Dar cati dintre micutii care vor urmari acest spectacol nu se vor intoarce acasa sau la gradinita imitand actorii, devenind poate, in timp, asemeni lor?

"Cine mai are nevoie astazi de povesti?", intreaba actrita Mihaela Stempel, incercand sa le  dezarmeze pe entuziastele ei colege, Aurica Dobrescu si Ibica Leonte, care se lauda ca au in traistutele lor cele mai frumoase povesti pentru fetite si baieti.

Raspunsul il va afla actorul Florin Iftode, ajutat de publicul care va fi in sala duminica.
Cei patru actori vor da viata personajelor, bineinteles daca spectatorii vor dori.

"Spectacolul este recomandat pentru copiii care doresc sa vină pentru prima data la teatrul de păpuşi. Aşadar, părinţii care doresc să îşi iniţieze pruncii în taina minunată a spectacolului de teatru au prilejul să o facă duminică, 31 ianuarie, de la ora 11.00 sau 12.30. Este oportun ca părinţii să se obişnuiască cu această modalitate de petrecere a timpului liber pentru că la  teatrul de păpuşi retrăim copilăria alături de copiii noştri", ne transmite Mihaela Nistorica,  director adjunct al Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani.

Regia artistică - Valentin Dobrescu
Scenografia şi construcţia păpuşilor - Raluca Deleanu


Trei poveşti deodată.
Sigur că o să vă placă.
Nu ştim dacă voi le ştiţi,
Dar veniţi să le priviţi.
Aveţi şi de ascultat,
Aveţi şi de învăţat.
Cu trei poveşti prinse şirag.
Noi vă aşteptăm cu drag!

Rezervări la telefon – de luni până vineri
0756084651   /   0231.514353
şi  la adresa teatrulvasilache@yahoo.com
preţ bilet 5 lei

 

   
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
498

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...