"Noile suferinte ale tanarului W", la Teatrul Mihai Eminescu Botosani

"Noile suferinte ale tanarului W", la Teatrul Mihai Eminescu Botosani

 ANDREEA SOVAN  

Marti, 28 septembrie, ora 18.00, sunteţi invitaţi la Sala Atelier a Teatrului Mihai Eminescu, pentru a viziona spectacolul "Noile suferinte ale tanarului W", o dramatizare dupa Ulric Plenzdorf.

Prin "Noile suferinte ale tânarului W" suntem partasi la povestea lui Edgar Wibeau, "geniul neinteles", un baiat de 17 ani care fuge de acasa, pornind in acelasi timp intr-o calatorie spirituala, a "maturizarii", a marilor sperante si a marilor descoperiri.

Edgar e un Robinson Crusoe pe o insula imaginara in mijlocul Berlinului de Est, un Holden stând de veghe in lanul de secara si in sfârsit, contrar ironiilor cu care isi presara povestirea, un tânar Werther iubind cu
aceeasi pasiune devastatoare, intr-un salt extrem peste timp si spatiu.

In aceasta calatorie, Edgar ne face martorii aventurilor sale si descoperim odata cu el o alta fata a realitatii cotidiene, vazuta prin prisma unui vizionar al timpului sau.

"Noile suferinte ale tânarului W" este o poveste despre adolescenta, suflete pereche, viata, moarte si, mai mult de atât, este o poveste despre libertate.
Durata: 50 minute, Pret Bilet 5 lei

Andreea Şovan a absolvit in anul 2007 "C.N. Mihai Eminescu" Botosani, specializarea Stiinte socio-umane. "Decizia de a deveni actor s-a concretizat odata cu descoperirea, in clasa a IX-a, a Atelierului de Teatru al Colegiului, infiintat de Lenus Teodora Moraru si de Gelu Rasca, perioada care a insemnat o definire a traiectoriei pe care am ales sa o urmez in viata. Anii de liceu reprezinta o amintire foarte puternica a legaturilor profunde care se stabilesc intre membrii Atelierului, bazate pe codul de onoare numit prietenie si care se dezvolta intr-un cadru definit de joaca si experiment", marturiseste actrita Andreea Şovan.

In iunie 2010 a devenit licentiata in Artele Spectacolului, absolvind Facultatea de Teatru si Televiziune a Universitatii Babes- Bolyai, Cluj Napoca, la clasa de actorie a Prof. Ionut Caras si Mara Opris.

Spectacolul "Noile suferinte ale tanarului W." a fost ultimul spectacol construit inainte de absolvire, a carui menire era sa reprezinte o "carte de vizita" prin care tanarul actor are posibilitatea de a construi singur un one man show, bazandu-se pe cunostintele acumulate in cei 3 ani de studiu.

"Asadar, one man show-ul este un proiect propriu, care defineste pe toate planurile (de la dramatizare, pana la concept scenografic si punere in scena), mesajul pe care il am de transmis, in aceasta etapa a dezvoltarii mele, tuturor celor care sunt acolo sa asculte. Momentan sunt studenta masteranda a aceleiasi facultati si, ca plan de viitor, am in minte indemnul Aristizzei Romanescu, proaspat "mostenit" in cadrul Galei HOP: Curagiu si inainte!", spune Andreea Şovan.
 



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
317

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
542

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
161

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...